Ik ga op reis en ik neem mee... Wat zit er deze zomer in de handbagage van een creatieveling?

{$items.title}

Creatief bezig zijn is meer dan een hobby, het is een levensstijl. Eens de creatieve kriebels de kop op steken, moet je aan de slag kunnen, zelfs al ben je op vakantie. Of we gebruiken de vakantie om te herbronnen en inspiratie op te doen.   Een naaimachine, dat is nogal groot om mee te nemen, maar dit is wat je wel kan meenemen om op vakantie lekker creatief te zijn.

 • De Flow vakantiebox, want oh wat houden we van Flow Magazine!
  Dit jaar geen dik vakantieboek, maar wel een box met een magazine, reisdagboek, stickers, postkaarten, kleurplaten, … Genoeg materiaal dus om ontspannen de vakantie door te komen en nieuwe ideeën op te doen.
   
 • Een Instax-camera.
  Wat ben ik fan van dit ding! Hij is niet te groot of te zwaar en past dus perfect in een handtas. De mini-foto's die eruit komen zijn geschikt voor heel wat leuke DIY-projecten zoals een foto-muur, een scrapbook, een agenda, … Ik neem die van mij alvast mee.
   
 • Een notitieboekje (of in mijn geval een Flow Weekly).
  Want al die nieuwe ideetjes en plannen moeten we ook kunnen noteren. Dat is zoiets als Pinterest in een boekske.
   
 • Een creatief boek.
  Zoals bijvoorbeeld het “Make it! Blog it! Share it!” boek van Femma? Niets beter dan een boek om inspiratie op te doen en bij te leren. Dit boek is perfect voor alle creatieve bloggers of bloggers-in-spe. Misschien is die vakantie wel het ideale moment om een blog te starten. (een volledige review van het boek vind je op misspixiesblog.blogspot.be)
   
 • Een haakwerkje
  Zoals ik al zei is een naaimachine nogal moeilijk om mee te nemen, maar enkel bolletjes wol en wat haaknaalden geraken nog net wel in je tas. Om helemaal van te ontspannen terwijl je aan het zwembad ligt. (Pas wel op: haaknaalden worden niet toegelaten in je handbagage, die stop je beter in je gewone bagage).
   
 • Washitape
  In alle mogelijke kleurtjes, printjes en formaten. Ik heb dat altijd in mijn handtas zitten, you never know right? Je kan ze gebruiken om je postkaartjes of brieven naar huis mee te versieren; als boekmarkers voor dat creatieve boek dat je aan het lezen bent; …
   
 • Een kleurboek voor volwassenen.
  Niets is zo ontspannend als kleuren. Ik kan me daar echt uren mee bezighouden. Sinds kort zijn er ook kleurboeken voor volwassenen. Ondertussen is er al een ruim aanbod bij heel wat winkels zoals De Standaard Boekhandel, Action, Bol.com, … Zo een kleurboek en wat potloden nemen niet veel plaats in in je tas en zorgen gegarandeerd voor enkele uren ontspanning en plezier.
   
 • Leuke magazines.
  Voor mij zijn magazines mijn grootste inspiratiebron. Heerlijk bladeren en snuisteren. De leukste ideetjes verzamel ik in een map of schrift en voor sommige projecten maak ik wel eens een moodboard. Wanneer heb je meer tijd dan op vakantie om dit te doen?

En creatieve Femma-leden, wat nemen jullie mee op vakantie?
 

 Miss Pixie, bedankt voor je leuke gastblog!

Reacties

Martine Derboven schreef

haakwerk, de oilily tas neem ik mee.Voor in de wagen een simpele puntsjaal om te haken

Eva schreef

In mijn koffer zit zeker ook (1)mijn telefoon, ook uitermate bruikbaar om inspirerende foto's mee te maken en om op te Pinnen (Pinterest) op dooie momentjes en (2) een fijn zwart stiftje om snel iets te tekenen op een velletje papier, liefst een artline nr.3.

Reageer