Iedereen mee aan tafel met de Grote Parade

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Iedereen mee aan tafel!

Een Parade in de regen en ééntje in de zon. Twee jaar op rij bracht Hart boven Hard meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving.

Ook op deze editie is Femma van de partij, omdat het nodig is!

Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem.

Tijd voor een beleid dat investeert in een solidaire, duurzame samenleving. Daarom kloppen wij letterlijk samen op tafel!

Voor burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose zijn er wél alternatieven! Over sectoren heen verenigen wij de verontwaardiging en de vernieuwingsdrang van vele mensen en organisaties. Voor ons begint de toekomst bij een serieuze herverdeling.

  • Vang het grote geld - Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.
  • Een leefbare job voor iedereen - Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.
  • Iedereen hoort erbij - Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.
  • Samen rijk - Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.

Aan onze tafel is plek voor iedereen, ook voor elke droom rond ons klimaat, onze democratie, onze internationale handel, vrede… Wij laten ons niet uiteen spelen. We steunen elkaars bekommernissen en strijd. Omdat het hoognodig is.

SCHUIF MEE AAN TAFEL MET FEMMA !

We verzamelen op 7 mei in Brussel tussen 13u30 en 14u aan eethuis Exki op de Simon Bolivarlaan (rechts op het plein als je langs de trap het station Brussel-Noord uitkomt). 

Kom je ook? Graag inschrijven via http://www.femma.be/nl/vrouwensolidariteit, dan hebben we zicht op het aantal aanwezigen. 

Breng gerust slogans, vlaggen, borden mee. Wij voorzien alvast een voorraad Pussyhats.

Kan je er de dag zelf niet bij zijn of wil je Hart Boven Hard extra steunen, dan kan je een financiele bijdrage doen via hun crowdfundingactie.

 

Reageer