Huishoudtips van Staf en Joke

{$items.title}

Perfect je huishouden doen, hoeft niet. Met ‘goed genoeg’ kom je al een heel eind. Staf en Joke, het combinatiekoppel uit onze glossy (waarvan je de e-versie op www.femma.be vindt) delen met plezier hun ‘goed genoeg’-tips.
1. Na een rondje droogkast de was onmiddellijk uithalen en opplooien.  Zo vermijd je strijk!
2. Het hoeslaken van een donsdeken binnenstebuiten trekken, de handen erin steken en met de puntjes de hoeken vastpakken. Vervolgens het laken naar beneden schudden en voilà het donsdeken zit erin!
3. Een gerecht met kerstomaatjes? Voortaan steek je er minder tijd in. Kijk maar:   https://www.youtube.com/watch?v=CTK0mpniqPw
4. En een perfect geplooid t-shirt in minder dan 20 seconden? Kan ook. Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=0OkySTWzFcM
5. Het bad in een handomdraai proper? Schakel je kinderen in. Geef ze een washandje en laat ze na hun wasbeurt het bad 'poetsen'.
6. Kook altijd iets meer en vries de restjes in voor luie (of drukke) dagen.

Heb jij ook handige combitips? Deel ze met ons! (ilse.devooght@femma.be of jeroen.lievens@femma.be)

Reacties

Verwimp Rita schreef

Oeps maar dat zijn al heel oude tips!

Lies schreef

Heb je dat van die kerstomaatjes al eens in t echt geprobeerd? Heb je dan tips, want hier lukt dat van geen kanten :p

Liesje schreef

Betrek de kinderen:

* Afstoffen kan het kleinste kind: geef ze elk een afstofdoek en wijs ze een plekje toe. Wees maar zeker dat dat ene (kleine) plekje stofvrij is en ondertussen lopen ze je niet in de weg terwijl je de rest doet ;-)

* Sokken en slips in de juiste lade gaan leggen: ook bezigheidstherapie voor peuters/kleuters, ondertussen blijven ze weg bij het gevaarlijke strijkijzer (enkel voor als je niet houdt van mooi gevouwen en netjes gestapeld)!

Reageer