Hoe verliep jouw zoektocht naar kinderopvang?

{$items.title}

Voor vele ouders is de zoektocht naar een toegankelijke, kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang een hele uitdaging.  Soms is het plekje al van voor de conceptie gereserveerd (ja, echt!).  Ook Femma ijvert hiervoor.  Want een goeie kinderopvang vergemakkelijkt de combinatie van werk en zorg aanzienlijk.

De Vrouwenraad wil graag een actueel beeld krijgen over hoe de zoektocht naar kinderopvang verloopt.  De vorige bevraging dateert immers al van 2007.

Ben jij één van die (toekomstige) ouders die op een bepaald moment in het voorbije jaar op zoek zijn gegaan naar betaalde opvang, dus opvang in een kinderdagverblijf of bij een onthaalouder (0-3 jaar)? Of ben je nog steeds aan het zoeken? Dan is deze vragenlijst bestemd voor jou. Ook als je ondertussen opvang gevonden hebt is jouw ervaring voor ons van groot belang. Hoe verliep je traject? Stond je op een wachtlijst? Kreeg je correcte informatie? Ben je tevreden over de tarieven, de locatie en de openingsuren? Enz.

Neem deel aan de bevraging vóór 31 oktober 2015. Enkele minuutjes van je tijd volstaan om kostbare info te verschaffen. Je deelname aan de bevraging  blijft anoniem en vertrouwelijk. De resultaten worden gebruikt om knelpunten op te sporen bij de zoektocht naar kinderopvang. De informatie dient om de Vlaamse Overheid te adviseren.


Meer informatie over dit onderzoek.
 

Meteen naar de bevraging
 

Bron foto

Reacties

Desimpel leen schreef

Als ik zwanger was heb ik altijd vlot opvang gevonden, zeker geen probleem voor mij. MAAR het was niet zo gemakkelijk om opvang te vinden als de opvang gesloten is, want die zijn meestal toe tijdens de vakantie's (herfst, kerst, krokus, grote vakantie)

Ik heb dan wel geluk dat mijn moeder huismoeder is, en dat ik veel op haar kan rekenen... Anders zou ik ook niet weten hoe ik het moet doen.

Reageer