Hoe beleef(de) jij de coronacrisis?

{$items.title}

Hoe zinvol vinden wij het leven tijdens deze periode van crisis? Dat is het thema van een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in samenwerking met de UGent. De pandemie beïnvloedt immers niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook hoe we ons leven ervaren en er zin aan geven.

Met een grootschalig onderzoek willen wetenschappers van beide universiteiten onderzoeken hoe gewone mensen de tweede golf ervaren in vergelijking met de eerste golf. Hoe we hiermee omgaan, hoe het onze gezondheid en onze slaap beïnvloedt. Maar vooral ook hoe zin wordt gegeven aan ons leven en of deze periode misschien ook een kans biedt om er sterker uit te komen.

Heeft het leven een andere betekenis gekregen? Denk jij meer of minder na over grote thema’s in het leven zoals ziekte en gezondheid, dood, eigen vrijheid, …? Ben je meer of minder ongelukkig of ga er anders mee om? Hoe ervaar je jezelf, je verbondenheid met anderen, het werk, …?

Wil jij je ervaringen delen en zo meewerken aan het onderzoek?
Vul dan de vragenlijst in.

Als je de bevraging hebt afgerond, maak je trouwens kans op een mooie prijs.

 

Dit onderzoek is een initiatief van de onderzoeksgroep Emotion, Meaning and Neuroplasticity, Vrije Universiteit Brussel.
 
Afbeelding van iqbal nuril anwar via Pixabay

Reageer