Herfst in je bord - Risotto met knolselder en paddestoelen

{$items.title}

De herst is nu echt in het land en dan kan ik enorm verlangen naar een goeie, lekkere warme maaltijd vol vitamientjes.  Ik denk dat deze risotto die je ook terugvindt op de website van Eva daarvoor zeker in aanmerking komt!

Dit heb je nodig voor 4 personen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • tijm
  • 1 mespunt gerookte paprikapoeder (Pimenton de la vera. Je kan het gerust weglaten als je het niet hebt, maar het is leuk om te hebben)
  • 250 g risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • 250 g oesterzwammen of andere paddenstoelen (in stukjes)
  • 300 g knolselder (in dobbelsteentjes)
  • 1 snuifje gemalen korianderzaad
  • 150 g gekookte kikkererwten (of bonen)
  • 3 el sesamzaad
  • 1 takje platte peterselie
  • olijfolie
  • citroen
  • zout & peper
En zo ga je te werk

Verwarm de oven voor tot 225°. Bekleed een bakplaat met zilverpapier. Doe de knolselder in een kom met een scheut olijfolie, peper, zout en koriander. Roer goed om, zodat alle blokjes ingesmeerd zijn. Verspreid ze over de bakplaat en rooster ze zo’n 20 minuten, tot ze zwarte randjes beginnen te krijgen.

Stoof intussen de ui met wat zout, tijm en gerookt paprikapoeder in olijfolie, in een grote pan. Voeg de rijst toe en roerbak hem tot hij glazig wordt. Blus met witte wijn en voeg dan pollepel na pollepel bouillon toe, tot de rijst gaar is.

Bak intussen de paddenstoelen met wat olie in een schroeiend hete pan. Mix de kikkererwten met een schepje bouillon en een scheut olie tot een puree.

Rooster het sesamzaad in een droog pannetje tot de zaadjes beginnen te springen. Niet te veel laten verkleuren. Plet ze in een vijzel, samen met een theelepel grof zeezout. Deze mengeling heet gomasio.

Roer de kikkererwtenpuree onder de risotto. Hij moet mooi smeuïg zijn. Voeg de knolselder en de paddenstoelen toe. Breng op smaak met peper, zout, citroen en olijfolie. Strooi er sesamzaadjes en fijngesneden peterselie op.

Smakelijk!  Laat je even weten wat je er van vond?

 

Elke week een gratis recept van Eva vzw in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website.

Een aanrader!

Bron
Foto:  © Ivan Put
 

Reacties

Van den Bosch Brenda schreef

Amai,die risotto suuuuuuuuuuuuuuper lekker. Ik had bij de knolselder ook butternut pompoen stukjes in gedaan. En chipolata worstjes in stukjes onder de risotto. Een echt herfstgerechtje super geslaagd.

Ruttens Gerda schreef

gisteren gemaakt en gegeten , heel lekker en voedzaam ,maar veel werk en afwas zegt mijn man want hij was de kok!

Liesje schreef

Fantastisch!

Mocht mijn man zoiets voor me koken, ik doe met plezier zelf de afwas ;-) Maar helaas, koken hoort niet bij zijn talenten, afwassen daarentegen :-))

Bieke schreef

Inderdaad veel werk en veel afwas, maar wel lekker.

Hier ook stukjes kippenchipolata toegevoegd.

In het recept komt de bouillon plotseling op de proppen, maar staat niet in de ingrediëntenlijst. Ik heb dan maar wat groentenbouillon gemaakt met poeder, en de hoeveelheid ingeschat.

Reageer