Heerlijke Marokkaanse tajines

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Een tajine is een Noord-Afrikaanse kegelvormige stoofpot in aardewerk. Vooral in Marokko worden tajine's gebruikt om geurige stoofgerechten klaar te maken. In Vlaanderen vind je (zeker in de steden) heel wat restaurantjes en eethuizen waar je de echte tajine's kunt proeven. Maar je kan het ook thuis proberen.

Tajine kopen?
Wil een tajine kopen? In heel wat kleine Marokkaanse winkeltjes in Brussel, Antwerpen of Gent kan je de aardewerpen tajine's kopen. Ze zijn relatief goedkoop. Maar ook grotere merken hebben tajine's in hun gamma. In de meeste kookwinkels zijn ze makkelijk verkrijgbaar.

Als een tajine koopt, vraag dan zeker aan de verkoper of je de tajine voor gebruik moet behandelen. De ongeglazuurde tajine's moeten voor gebruik 24 uur in water staan.

Heb je geen tajine en heb je geen zin om er één aan te kopen? Geen probleem, de kruidige tajine recepten kan je ook bereiden in een stevige stoofpot.

Ingrediënten
De tajine's zorgen ervoor dat alle ingrediënten langzaam op een zacht (hout)vuur smoren. Gebruik lamsvlees of kip. Voeg groenten naar keuze toe (wortel, ui, pompoen, kikkererwten, ...). De traditionele Marokkaanse tajine's zijn gekruid met koriander, kaneel, kurkuma, komijn, gember en het beroemde kruidenmengsel Ras el Hanout (verkruigbaar in de betere supermarkt. Tajine's zijn ook erg lekker met pruimen, rozijnen, abrikozen, kweepeer, ...

Je leest het, experimenteren is de boodschap!

Tajine van lam en pompoen
Je krijgt hier een recept van een typische Marokkaanse tajine, maar met producten van bij ons. Kijk hier naar het recept.

Reageer