Heerlijke eenpanspasta met maar heel weinig afwas

{$items.title}

In het nieuwste Femma Magazine lees je veel over traagheid en je tijd nemen voor wat jij belangrijk vindt. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg momenten waarop je iets heel rap wilt afwerken. Koken in een drukke week, bijvoorbeeld. Met de eenpasgerechten van foodblogger Kokerellen kook je vliegensvlug, heerlijk én gezond.

Ellen: ‘Een heerlijke pasta, slechts een kwartiertje werk en maar 1 pan om af te wassen? Dat moet ik uittesten, dacht ik bij mezelf! Een frisse, creamy pasta met maar een handvol ingrediënten waar je heerlijk van kunt smullen!’

Ingrediënten

  • 350 gram lange pasta
  • 800 gram (kers)tomaten
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • een paar blaadjes basilicum + een paar blaadjes ter decoratie

Optioneel: chilikruiden, oregano

Werkwijze

  1. Snij de tomaten in blokjes, de ui in fijne ringetjes en de knoflook in schijfjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote pot samen met 1 liter koud water.
  3. Zet op een hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Kruid af met peper en zout.
  4. Laat koken tot de pasta gaar is en het water goed genoeg verdampt is.
  5. Schep de kaas onder de pasta en werk af met de basilicum.

Meer lekkere eenpasgerechten vind je op blog van Ellen.

Wat is jouw snelle culinaire klassieker in tijden van drukte?


 

Reacties

Martine Dekoninck schreef

Ook een pastapannetje :

Kook korte pasta + een stronk broccoli (in kleine stukjes gesneden) in ruim water, tot de pasta klaar is. Giet af en meng er kruiden-roomkaas onder. Klaar!

Candy schreef

Bedankt al voor de receptjes! Wat ik net maakte: 250 gr pasta koken, afgieten. Blokjes tofu, stukjes avocado en klein bakje kerstomaatjes in kwartjes gesneden toevoegen. Oh ja.. olijfolie toevoegen en kruiden naar smaak. Hier met peper, oregano, peterselie en rozemarijn.

Reageer