Harry Potter is opnieuw hip !

{$items.title}

Deze zomer is het opnieuw allemaal Harry Potter dat de klok slaat. Bijna 20 jaar na het eerste boek ligt de Engelse versie van het scenario van het nieuwe toneelstuk “Harry Potter and the Cursed Child” in de winkel. Stapels en stapels boeken, etalages vol, jonge en oudere lezers op de metro, dit achtste boek is  ongetwijfeld opnieuw een succes. Dit verhaal begint waar het zevende deel geëindigd is, nl. met de kinderen van Harry en Ginny. Het toneelstuk loopt in Londen als een trein. Vorige week zijn de tickets voor de voorstellingen van de tweede helft van 2017 op één dag de deur uit gegaan. In het najaar komt de Nederlandse versie van het boek uit en wellicht zal dit ook een stormloop in onze boekenwinkels veroorzaken.
In november komt er ook een nieuwe film uit “Fantastic Beasts and Where to Find Them” naar een verhaal van J.K. Rowling. ‘De fabeldieren en waar ze te vinden’ is geschreven als een schoolboek van Zweinstein, de tovenaarsschool in de verhalen van Harry Potter.  Hoe boekje van 54 pagina’s wordt verfilmd in 3 delen en het eerste deel zal nog dit jaar te zien zijn in de bioscoop. Opnieuw iets waar de fans naar uitkijken.
En dan is er natuurlijk het immense succes van de rondreizende tentoonstelling ‘Harry Potter, the Exhibition’ in paleis 2 van de Brusselse Expo die nog tot het einde van de zomer loopt. Deze lokte wereldwijd al meer dan 3,5 miljoen bezoekers. Hier kan je vooral de kostuums en rekwisieten uit de films bewonderen.
Voor wie niet genoeg krijgt van de tentoonstelling in Brussel of voor wie deze gemist heeft, biedt Femma een themareis naar Londen aan die grotendeels in het teken van Harry Potter staat. Hoogtepunt van de reis is een bezoek aan de studio’s waar de films zijn opgenomen. Daar kan je niet alleen kostuums en rekwisieten zien, maar de volledige decors zoals : de grote zaal, het kantoor van professor Perkamentus en een volledig nagebouwde Wegisweg. Je leert er hoe de speciale effecten gemaakt zijn, hoeveel dieren in de film meespelen en hoe make-up en grime een acteur volledig kunnen veranderen.
Tijdens een wandeling door de stad maken we kennis met een aantal locaties die een belangrijke rol spelen in de film. Maar dat is niet het enige, we ontdekken samen de stad Londen met zijn rijke geschiedenis en cultuur. Het prachtige complex van de Tower of Londen of het kleine kerkje van St. Dunstan, de drukte van Trafalgar Square of de rust in Temple, de betovering van een musical of de indrukwekkende collectie van het Britisch Museum, alles komt aan bod in deze 4-daagse citytrip.
De reis richt zich naar mama’s en/of oma’s met tieners die er samen enkele dagen op uit willen. Zin om mee te gaan?  Aarzel niet en schrijf je in via de website van Femma. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Het programma en informatie vinden jullie hier.

Ann Pannecoucke

Reacties

Neys claudia schreef

Beste, I. V.m. de reis Harry potter is het ook mogelijk dat er een papa met de zoon mee kan want ik heb tegen dan een operatie ondergaan en weet niet of ik dan al gerecupereerd ben om alles mee af te stappen , het programma ziet er heel leuk en interessant uit , de moeite om mee te doen

Groetjes claudia

Reageer