Happen en trappen - een culinaire fietstocht door Nederland

{$items.title}

Een ideale combinatie, heel wat kilometertjes fietsen tijdens een heus vijf-gangen-menu? Wij ontdekten een nieuwe vorm van 'light' en gingen dit meteen 'proeven'.

Happen en Trappen bracht ons naar  prachtige plekjes in de omgeving van Valkenswaard. Tijdens onze fietstocht, wij kozen de Heidehoeve route van ongeveer 50 kilometer, stopten we onderweg bij gezellige restaurants voor heerlijke en verrassende gerechten.

Happen en Trappen.nl is een bedrijf dat samenwerking tot stand brengt tussen nauwkeurig geselecteerde horecabedrijven. Deze bedrijven zetten samen een fietsroute op, die al deze bedrijven aandoet. In elk restaurant gaat de fietser genieten van uitstekende streekproducten, met zorg bereid.

Wanneer je een van de routes wilt gaan fietsen kan je reserveren via de website .

’s Ochtends op de dag dat je gaat fietsen meldt je je aan bij het startpunt van de route.  In principe gebruik je je eigen fiets. Sommige routes bieden aanvullend echter fietsverhuur aan. Informatie hierover is te vinden bij de beschrijving van de routes op de website.

Wij huurden drie tandems. Gegil, gieren van het lachen, hilariteit van bij de start!

De eerste halte verorberden we meteen een groot stuk appeltaart  met een kop koffie. Het programma werd uitgelegd en de feitelijke routebeschrijving meegegeven.

Daarna trokken we op pad langs velden, weiden, bossen en bezochten we nog vier restaurants, waar we telkens een gerecht nuttigden, om tenslotte terug te keren bij het beginpunt.

Een heerlijke dag, veel beweging, veel lekker eten, veel plezier, veel zon, een zotte bende, veel (voor enkelen toch)  zadelpijn...

Allemaal voldaan en een lekker 'licht' gevoel, snakkend naar een heerlijke verkoelende douche.

Voor herhaling vatbaar, er is nog keuze genoeg tussen andere routes met ook weer andere restaurantjes!

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer