Griezelige Halloweenkoekjes

{$items.title}

Nog een weekje en het is Halloween! Een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt, maar steeds meer komt overgewaaid naar ons land! Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Kinderen roepen dan 'trick or treat', ofwel worden ze slachtoffer van een plagerijtje ofwel krijgen ze iets lekkers. Geen idee wat je volgende week aan de kinderen die komen aanbellen kan geven? Dan geven wij alvast wat inspiratie met deze griezelige Halloweenkoekjes om in te bijten...
 

Recept voor griezelige Halloween-zandkoekjes
200g bruine basterdsuiker
200 gr suiker
4 eieren, losgeklopt
200g boter
625 gr witte bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
225ml karnemelk
1 portie van je favoriete glazuur
Halloween steekvormpjes

De oven moet je voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Klop in een grote kom de bruine en witte suiker, eieren en boter zacht. Meng door een zeef de bloem met het bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat. Voeg afwisselend de karnemelk met de droge ingrediënten toe. Rol het deeg uit tot ongeveer een kwart centimeter dik. Gebruik bebloemde Halloween-steekvormpjes, snij de koekjes uit en leg ze op een bakplaat die met bakpapier bedekt is. Rol de restjes deeg opnieuw uit om zoveel mogelijk koekjes uit te kunnen steken. Bak ze 10 tot 13 minuten in een voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Bron recept zandkoekjes: all recipes


Ik volgde afgelopen zaterdag een workshop 'Halloweenkoekjes versieren' samen met onze kindjes en leerde er dat je koekjes niet altijd moet versieren met glazuur, suikers of hagelslag, maar dat je er ook natuurlijke ingrediënten voor kan gebruiken zoals: rode besjes, blauwe besjes, rozijntjes, kokospoeder, zwarte chocoladesaus (warm dan blijft ze lopend), witte chocoladesaus, voor de groene saus: witte chocoladesaus aangevuld met een beetje melk en met natuurlijke kleurstoffen zoals matcha groene thee, voor de gele saus: witte chocoladesaus aangevuld met een beetje melk en met kurkuma en kaneelpoeder

Maak je de koekjes samen met kleine kinderen? Laat je kinderen hun fantasie dan de vrije loop door hen eigenhandig de koekjes te laten versieren, wedden dat het resultaat sowieso griezelig is?

 

Reageer