Griezelige Halloweenheks

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Halloween, een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Maar als het op feesten aankomt zijn wij er als de kippen bij!
Op 31 oktober (Allerheiligenavond – All Hallows Eve) verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.
Natuurlijk kan het kleine grut niet in hun zondagse kleren aanbellen, maar verkleden zich met lompen en zetten hun lelijkste masker op. Niet getreurd, met wat schmink maak je zeker de lelijkste creatie, succes!

Wat heb je nodig?
Waterschmink: zoals de naam het zegt, een schmink op basis van water, gemakkelijk aan te brengen en vooral eenvoudig te verwijderen met water en eventueel wat zeep. Vetschmink daarentegen bevat olie en kan enkel met make-up reinigingsmiddelen worden verwijderd!


Sponsen en penselen: worden natgemaakt om de schmink aan te brengen. Was ze steeds uit in heet water en laat ze drogen voordat je ze opbergt!


Effectwas: om knobbels, littekens,… aan te brengen. Kneed de was en breng het knobbeltje aan op de huid, wrijf de randjes glad en werk daarna af met wateroplosbare schmink.


Tandwas: is een kneedbare zwarte was die op een tand hecht. Zo geef je het uitzicht van een rotte tand of kan je een uitgevallen tand insinueren. Natuurlijk is dit tijdelijk en niet giftig.

Hoe ga je te werk?
Maak je figuur niet te ingewikkeld, want kinderen hebben niet veel geduld om lang stil te zitten.
Breng de schmink niet te dicht aan bij de ogen om irritatie te vermijden.
Voor de basiskleur gebruik je best een vochtig sponsje , laat de eerste laag drogen en breng eventueel een tweede laag aan om een diepere kleur te krijgen.

HEKS

  • Breng een beetje wateroplosbare was aan op de neus om een wrat te maken.
  • Breng een groene basis aan met een vochtige spons, gebruik dezelfde spons om wat wit op het voorhoofd, kaken, lippen en kin aan te brengen. Breng daarna wat rode was aan op de kaken om het geheel een ‘vuiler’ uitzicht te geven.
  • Maak met een penseel borstelige wenkbrauwen in zwarte was.
  • Met donkergroen kan je enkele rimpels tekenen aan de neus, kaken en mond.
  • Breng eventueel wat tandwas aan op een tand.
  • Een zwarte punthoed of een oude pruik maken het geheel af.

Schmink jij soms je (klein)kinderen?  En, wat is de favoriete figuur dan?

Reacties

tisfeest schreef

Dankje voor de tips, gaan de kids zeker waarderen!

Reageer