Gooi kurk niet bij het restafval

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Veel mensen gooien het kurk van wijnflessen gewoon bij het restafval. Zo komt er jaarlijks 480 ton kurk terecht op de afvalberg. Spijtig, want kurk kan ook een nieuw leven krijgen. Zelfs synthetische kurk kan verwerkt worden. Ontdek hoe je zelf creatief aan de slag kan en hoe je kan helpen recycleren.

Recyclage

Weinig mensen weten het, maar kurk wordt apart ingezameld. Meestal wordt het verwerkt tot natuurlijk isolatiemateriaal, maar soms ook tot vloertegels, prikborden …

Tip: verzamel je kurk in een apart doosje (zoals batterijen) en neem dit mee wanneer je eens naar het containerpark moet.

DIY-tips

Je kan ook zelf aan de slag met kurk om leuke spulletjes te maken. Voor heel wat DIY-technieken heb je een stukje kurk nodig. Zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte windmolentjes (link).

Soms heb je ook een heleboel kurk nodig. Als je bijvoorbeeld een kunstige agendaplanner wil maken. Zie p. 34-35 van ons glossy magazine over de combinatie van arbeid en zorg (link).

Het is intussen wel duidelijk: creatieve Femmavrouwen kunnen maar beter beginnen kurk sparen!

Lokale initiatieven

Beweging.net verzamelt onder meer in Tienen, Tremelo en Herent kurk voor het sociaal-economisch project De Vlaspit in Scherpenheuvel. Je leest alles over De Vlaspit en wat zij doen op hun website www.devlaspit.be.

Zelf ook creatieve ideeën met kurk? Laat het ons zeker weten!

Reacties

Marita (Femma-Diest) schreef

De oproep naar onze leden om hun kurkstoppen tijdens de feestdagen bij te houden bracht drie grote zakken op die wij verzamelden tijdens onze winterfeest en afgelopen maandag bezorgden aan 'de vlaspit' ;Wij engageren ons om dit project een jaar lang in de kijker te zetten!

Reageer