Goed betaald ouderschapsverlof is noodzakelijk!

{$items.title}
Na het tijdskrediet ligt nu ook  het ouderschapsverlof  onder vuur. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) pleit er voor om de uitkering voor ouderschapsverlof af te schaffen. Femma vindt dit een asociaal en vrouwonvriendelijk voorstel dat geen rekening houdt met de combinatienoden van vele gezinnen.

Het is asociaal omdat je door het onbetaald te maken, er een privilege van maakt voor zij die financieel sterk staan. Wie vandaag voltijds ouderschapsverlof opneemt, krijgt daarvoor een netto uitkering van 707,08 euro per maand van de RVA. Vele gezinnen, en zeker eenoudergezinnen, hebben het nu al moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor hen is vandaag de dag de opname van ouderschapsverlof een financiële aderlating. Schaf je de uitkeringen af dan versterk je het Mattheuseffect.

Moeilijke combinatie

Bovendien werk je de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen verder in de hand. Ongeveer driekwart (74%) van het ouderschapsverlof wordt opgenomen door vrouwen. Hier spelen de traditionele rolpatronen en de loonkloof tussen mannen en vrouwen een belangrijke rol. Schaf je de uitkeringen af, dan straf je vooral dus vrouwen. Vrouwen die al het meest te lijden hebben onder de moeilijke combinatie van werk en gezin. Daarnaast motiveer je met deze maatregel mannen niet om meer ouderschapsverlof op te nemen en bevestig je enkel maar de traditionele rolpatronen.

Tenslotte maakt NSZ ook de denkfout door de vergelijking te maken met deeltijds werk. ‘Wie bijvoorbeeld bewust deeltijds werkt, krijgt daar ook geen uitkering voor’, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. Veel van dat ‘bewust’ deeltijds werk gebeurt door vrouwen en is vaak onvrijwillig omwille van de moeilijke combinatie van arbeid en zorg.

Voorstel Femma

In plaats van de uitkeringen voor ouderschapsverlof af te schaffen, stelt Femma voor om ze te verhogen tot 82% van het brutoloon, met een ondergrens voor de laagste inkomens en een plafond voor de hoogste. Dit geeft aan ouders met minder middelen de kans om het verlof op te nemen. Mannen zijn ook meer geneigd om in ouderschapsverlof te gaan als het beter betaald is.  En daarnaast zijn er inderdaad bijkomende maatregelen, zoals kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang, nodig. Zo kunnen werknemers ook na het opnemen van ouderschapsverlof evenwichtig combineren.

Algemeen Directeur Femma vzw, Eva Brumagne

 

Reacties

sofie claes schreef

Dat is inderdaad een heel goed voorstel ! Zelf vind ik full time ouderschapsverlof nemen in de zomermaanden handig . zeker als je kleine kleuters hebt is opvang niet altijd makkelijk en moeilijk te vinden.

Door het ouderschapsverlof beter betaald te maken zullen mama's EN papa's sneller deze beslissing nemen

Veronique Legon schreef

Heb zelf reeds één maand ouderschapsverlof genomen direct na de zwangerschapsverlof om haar wat langer bij mij te houden.

Zou graag hebben dat dit toch blijft bestaan, zodanig we er gebruik van kunnen nemen en het is inderdaad handig zoals Mevrouw Claes zei, dat opvang niet altijd makkelijk te vinden is.

wendy schreef

en dan vinden jullie het raar dat zelfstandigen jullie niet aannemen?

82% van het brutoloon, in deze tijden mag je gewoon heel blij zijn om werk te hebben.

Het word eens hoogdringend tijd dat jullie werknemers stoppen met de degoutantie dat een zelfstandige en melkkoe is die onuitputtelijk kan leeg gemolken worden!

Ik wou lid worden op aanraden van, maar als ik dit lees ga ik jullie clubke toch laten voor wat het is.

Liesje schreef

Beste Wendy,

Spijtig dat je dit zo bekijkt. Ouderschapsverlof zorgt voor wat rustiger periodes in de carrière. Zorgt dat gezinnen alles beter kunnen combineren, zonder af te haken op de arbeidsmarkt (meestal de mama) of er aan gezondheid aan in te boeten (door de hoge werkdruk, slapeloze nachten, ...). Werkgevers krijgen gemotiveerde mama's en papa's terug, die vaak veel productiever zijn na een periode waarin ze op werkvlak wat gas konden terugnemen.

Die uitkering komt bovendien niet van de werkgever zelf. Dit is een uitkering voorzien door de overheid (via RVA).

Ik geloof in deze maatregelen, en heb alle respect voor zelfstandigen (ben getrouwd met één). Ik geloof dat ook zelfstandigen worstelen met de combinatie werk/gezin en zij hebben die mogelijkheid vaak niet om tijdelijk wat gas terug te nemen. Ik bewonder gezinnen waarin beide ouders zelfstandigen zijn, echt!

Groetjes

Liesje

Reageer