Gezocht: getuigenissen tijdsdruk

{$items.title}

26 september 2016. Weinig momenten staan zo in mijn geheugen gegrift als de geboorte van mijn eerste kind. Het was een ‘game changer’ in mijn leven. Ik besef sindsdien des te meer hoe schaars en kostbaar tijd is en ook dat onze samenleving niet in evenwicht is. Net als elke jonge ouder worstel ik om arbeid en gezin te combineren. Daarom neem ik de pen ter hand. Mijn boek over de kortere werkweek verschijnt in 2018 bij Uitgeverij EPO.

Graag doe ik een beroep op jullie hulp. Ik wil het boek doorspekken met persoonlijke getuigenissen en verhalen van vlees en bloed. Getuigenissen over de tijdsdruk bij jonge ouders. Verhalen over de moeilijk combinatie tussen arbeid en gezin. En over de ‘overurencultuur’ die vrouwen subtiel uitsluit in onze arbeidsmarkt. 
Wil je graag getuigen voor mijn boek? Bekijk dan de onderstaande profielen. Herken je jezelf erin? Stuur dan je verhaal en contactgegevens naar opintelon@gmail.com. Ik houd je achteraf op hoogte wat er met jouw verhaal gebeurt. Ik verwerk een aantal getuigenissen in mijn boek (eventueel anoniem).

PROFIEL 1 DE ALLEENSTAANDE OUDER
De alleenstaande ouder die structureel worstelt met een gebrek aan tijd en voor wie tijdskrediet / loonbaanonderbreking om financiële redenen geen optie is.

PROFIEL 2 DE JONGE PAPA
De jonge papa die graag ouderschapsverlof / tijdskrediet opneemt, maar dat niet mag van zijn werkgever. En / of de jonge vader die carrièrekansen mist omdat hij zijn loopbaan (tijdelijk) heeft onderbroken.

PROFIEL 3 DE HULP VAN VROEGGEPENSIONEERDE GROOTOUDERS
Jonge ouders die het niet kunnen bolwerken zonder de hulp van de vroeggepensioneerde grootouders.

PROFIEL 4 JONGE MOEDERS DIE CARRIÈREKANSEN MISSEN
De jonge moeder die carrièrekansen heeft gemist omwille van de moeilijke combinatie tussen arbeid en gezin.

 

Olivier Pintelon
Jonge papa (°83) | schrijft boek over kortere werkweek bij Uitgeverij EPO
Politicoloog & kernlid progressieve denktank Minerva
Email: opintelon@gmail.com| Twitter: @OlivierPintelon

Reageer