(Geef me de) vijf trucs om tijd te besparen

{$items.title}

In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt blogsthttp://www.missfabuleus.beer Miss Fabuleus haar tips om tijd uit te sparen.

Identikit:
Leeftijd: 32 jaar
Blog: www.missfabuleus.be
Beroep: Boekencoördinator VRT

Tijd, we hebben het allemaal wel eens te kort. Zeker ik. Geen idee waar die dagelijkse 24 uur naar toe gaan. Maar gelukkig heb ik wel wat tips en tricks die me helpen om wat tijd te winnen en die deel ik graag met jullie:

1. Mijn zelfgemaakte receptenboek
Recepten slingerden hier vroeger rond. Gerechten die we al eens gemaakt hadden en super lekker waren, recepten die ik zeker nog eens moest proberen,... Maar op het moment dat mijn boodschappenlijstje moest gemaakt worden vond ik nooit iets terug. Nu zitten al mijn recepten in een handige map en zo worden mijn kookboeken ook niet vuil tijdens het koken.

2. Unroll.me
Ook te veel mails in je mailbox? Gebruik dan de unroll.me-functie voor gmail. Een maal per dag ontvang je dan een overzicht van alle nieuwsbrieven en berichten  die je de afgelopen dag ontvangen hebt van webshops en zo… Zo hoef je niet de hele dag door mails te lezen en belanden enkel de echt belangrijke berichten meteen in je mailbox.

3. De handige klantenkaarthanger
Sinds enkele weken loop ik rond met deze handige klantenkaarthanger in mijn handtas. In enkele minuten gemaakt en je bespaart er echt massa’s tijd mee aan de kassa in de winkel. Trouwens ongelooflijk hoeveel kassamadammen mij er ondertussen al over hebben aangesproken.  (http://miemagazine.be/a/handige-klantenkaarten)

4. De 101 boodschappenblok
Met een boodschappenlijstje win je sowieso massa’s tijd in de winkel, maar met deze boodschappenblok van gezinnig.nl moet je enkel nog aanduiden wat je nodig hebt. Geweldig handig vind ik dat. Ik zou niet meer zonder kunnen.

5. Mijn lettertang
Kei retro, maar ook helemaal weer in en super handig om labeltjes te maken. Labels voor de planten in de tuin, voor mijn voorraadpotten, voor mijn naaispullen. Je kan het zo gek niet bedenken of ik plak er een labeltje op. Je kan al raden hoeveel tijd ik er mee win als ik snel iets moet zoeken.
Wil je nog meer tips en tricks om tijd te winnen, je leven te organiseren en geld te besparen? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog. Het staat er echt vol van!

Wil jij graag meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar kellyderiemaeker@gmail.com van Tales from the crib met jouw idee en een link naar je blog, en dan neem ik snel contact met je op. Jouw vijf handigste essentials delen op je blog mag ook, post dan zeker een link hieronder!

Reageer