(Geef me de vijf) tips om met een baby op vliegvakantie te gaan

{$items.title}
In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt thuisblijfmama Annelore haar tips om met je kindje op vliegvakantie te trekken.

 

Identikit
Naam:  Annelore Lehouck
Leeftijd:  Nog net even 33
Blog:  www.compleetgeluk.be
Schrijvende thuisblijfmama van 4

Nu de zomer er weer aan komt – voel je de zon al branden? -  worden plannen gesmeed om voor het eerst als gezin te genieten van een all-in vakantie aan een of andere exotische kust. De tijd dat je bagage bestond uit een tandenborstel, bikini en een wulpse strandjurk, is al lang voorbij.
Hoe pak je dat nu aan, zo’n vliegreis en een verblijf in een hotel met een baby? Onze zoon was 10 weken toen we naar Turkije vlogen en nog eens 3 maanden later zat hij mee op het vliegtuig naar Tunesië.  Ik deel graag 5 tips met jullie:

1. Neem je kinderwagen mee
Denk aan romantische wandelingen over het strand, maar evengoed aan nachtelijke rondjes rond het zwembad omdat kindlief niet wilt slapen in een vreemd bed. Het hangt echter van je luchtvaartmaatschappij af of je je buggy moet inleveren bij het inchecken van de bagage of bij het instappen. Check dit zeker op voorhand. Wij stonden daar niet bij stil en liepen bijgevolg om 2 uur ’s nachts met een oververmoeide baby op de arm op Schiphol. Ongeduldig wachtend op een vlucht die pas drie uur later zou vertrekken. Geen aanrader. Het brengt me wel naadloos bij tip 2:

2. Investeer in een draagdoek
Als je je kinderwagen al ingecheckt hebt, of het hotel heeft te smalle gangen en je kamer ligt op de vierde verdieping maar er is geen lift, dan is het fijn dat je kleintje rustig in een draagdoek zit. Het is veilig, geborgen en je hebt in ieder geval ook nog je handen vrij. Oefen het op voorhand thuis, anders zweet je je al kapot van het gesukkel met een veel te ingewikkelde lap stof.

3. Neem voldoende voedingen mee van thuis, óók in je handbagage
Drinkt je baby flesvoeding? Neem dan voldoende poedermelk én water mee. Wij sleurden ons een breuk aan flessen Evian, maar zoonlief had in ieder geval geen last van krampjes en overgeven. Trouwens, ook al geef je borstvoeding, neem voor de zekerheid alles mee om een flesje klaar te kunnen maken. Wisseling van temperatuur en andere voeding kunnen rare dingen doen met je melkproductie. Ook als je kind al aan de fruit- en groentehapjes zit, kun je best een weekvoorraad kant-en-klaarmaaltijden meenemen. De lokale gerechten pureren, was bij ons niet altijd een succes en bovendien slaagde die van ons er in om steeds buiten de openingsuren van het buffet honger te krijgen.

4. Bescherm je kleintje tegen de zon
Een huizenhoog cliché, maar o zo belangrijk. Het is begrijpelijk dat je zelf graag in de zon zit, maar hou je baby zoveel mogelijk in de schaduw. Smeer zonnecrème van een belachelijk hoge factor, zelfs al ligt hij prinsheerlijk een dutje te doen onder de parasol. Trouwens, hippe zonnehoedjes staan ook nog eens leuk op de foto’s!

5. Heb geen al te hoge verwachtingen
Het kan perfect, vliegen en op hotel met een baby, maar het is vermoeiend. Verwacht je echter niet aan een reis zoals in ‘de goede oude kinderloze tijd’. Als je baby thuis slecht slaapt, dan is dat op vakantie niet anders. Geef hem de tijd om te bekomen van het vliegavontuur en te wennen aan de hogere temperaturen. Geniet van elkaar en leef een week in de laagste versnelling.

Veel plezier!

Reageer