(Geef me de vijf) tijdwinners in de keuken

{$items.title}

In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt blogster Lieziepeasy de dingen die voor tijdwinst in haar keuken zorgen.

Identikit
Leeftijd: 33
Blog: http://lieziepeasy.wordpress.com
Beroep: International relations officer aan de Universiteit Gent

Ik doe niets liever dan rommelen in de keuken. Maar met een drukke job, een bezige  partner en twee kleine meisjes, wordt het alsmaar moeilijker om ’s avonds toch nog zélf iets lekkers op tafel te toveren. Deze vijf shortcuts helpen mij om de trein weer op de sporen te zetten.

- Gearomatiseerde olie
Ik heb intussen een hele collectie in mijn keukenkast staan. Vooral de lookolie gebruik ik regelmatig: bespaart je de moeite om look te pellen, en achteraf die verdomde lookpers te moeten afwassen…
- Gepelde en ontdarmde diepvriesscampi’s
Als ik nog een kwartier zwarte draadjes uit half-ontdooide scampilijfjes moet staan peuteren voor ik kan beginnen, zakt de moed mij al in de schoenen. Met een zak van deze beauties in je diepvries, heb je altijd een snelle maaltijd bij de hand. 
- Kruidenplantjes
Superhandig, die kruidenpotjes uit de supermarkt: de jonge plantjes hebben zachte steeltjes die je niet moet verwijderen en doordat ze bio zijn, hoef je ze ook niet te wassen. Gewoon een centimetertje boven de aarde afsnijden en versnipperen boven je bord: klaar!
-  Gnocchi
Als ik om zes uur de voordeur achter mij dichtsla, is aardappels schillen het laatste waar ik nog zin in heb. Gnocchi uit de versafdeling zijn dan de ideale oplossing: gewoon even in de pan bakken en je hebt een supersnelle variant op gebakken patatjes.
- Lente-ui
Ook uien schillen is zo’n keukenklusje waar ik dikwijls de moed niet meer voor heb. Dan is een bosje lente-ui zoveel gemakkelijker: het buitenste blad en de wortel verwijderen, en gewoon rechtstreeks boven je pan in stukjes knippen. Handig toch?

Wil jij graag meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar kellyderiemaeker@gmail.com van Tales from the crib met jouw idee en een link naar je blog, en dan neem ik snel contact met je op. Jouw vijf handigste essentials delen op je blog mag ook, post dan zeker een link hieronder!

Reageer