(Geef me de vijf) essentials die elke DIY-er moet hebben

{$items.title}

In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt DIY-blogster Miss Pixie de essentials die zij niet kan missen.

Identikit:
Stephanie Wauters
24 jaar
www.misspixiesblog.blogspot.be
Zorgcoördinator bij GBS Het Rad – De Asters in Anderlecht

Blogland telt heel wat DIY'ers met verschillende interesses en handigheden. Ik ben het naaitype, maar hou ook van: haken, kleuren, juwelen maken, knippen en plakken, … Een beetje een duizendpoot dus. En speciaal daarom deel ik met jullie mijn 5 DIY-essentials.

1. Washitape
Véél washitape!
Ik zou een blogpost enkel en alleen over de toepassingen van washitape kunnen schrijven, zo gek ben ik er op! Waarvoor ik ze gebruik? Om kaartjes mee te maken, pakjes te versieren, theelichtjes op te vrolijken, als hulplijn om recht te stikken (een handige tip van An van Jace Did It!, om kledingstukken tegen de muur te plakken als ik ze wil fotograferen, als fotokader…
Je hebt washitape in allerlei kleuren en maten. Ik koop de mijne meestal bij Hema. Soms hebben ze ook hele leuke bij Wibra of Action. Ook online vind je er hele leuke!

2. Stempels
In alle mogelijke vormen.
Daar heb ik ook een overvloed aan. Ik gebruik ze voornamelijk als ik pakjes voor Miss Pixie's Sewings verstuur om zo de enveloppen te personaliseren. Maar eigenlijk vind ik ze het handigst voor wat last-minute creativiteit. In een mum van tijd kan je heel eenvoudig een gewoon kaartje, brief, schrift, tag… omtoveren tot iets uniek en creatief. Heel handig als je plots naar een feestje moet en iets leuk cadeau wil geven. Het is ook een ideale manier om origineel inpakpapier te maken: eenvoudig wit of bruin papier voorzien van leuke vormen, letters...

3. Knipperdeknip

Een overvloed aan scharen, want de ene schaar is de andere niet. Zo heb ik een stofschaar, kartelstofschaar, papierschaar, kleine schaar om details te knippen, … En een hele set met speciale kartelscharen die ik vooral gebruik voor kaartjes te knippen. Het is heel belangrijk om je scharen met liefde te behandelen en ze enkel te gebruiken waarvoor ze bestemd zijn. Zo mag je bijvoorbeeld nooit in stof knippen met je gewone hobbyschaar, dat loopt gegarandeerd verkeerd af. Of je stofschaar voor een ander doeleind inzetten is al een even slecht plan, vermits ze zeer snel bot zal worden en stof knippen daardoor veel moeilijker wordt.

4. Snijmat en diverse snijmesjes

Dit was echt een super-aankoop en dat voor geen geld, want ik vond dit snijmat- en messensetje bij Action. Waarom je dit naast al die scharen ook nog nodig hebt? Omdat er gewoon dingen zijn die je niet even gedetailleerd kan uitknippen dan dat je ze kan uitsnijden. Vermits ik niet in het bezit ben van een Cameo, is dit snijsetje mijn BFF wanneer ik werk met flockfolie. Perfect uitgesneden details keer op keer. Waarvoor je dit nog kan gebruiken? Wel, om bijvoorbeeld enveloppen te maken via een mal, om cabuchonjuweeltjes te maken (glaasje op het papier en er rond snijden), om vormen uit kaarten te snijden, …
Een heel handig hebbeding. Je vindt het o.a. Bij Banier, Pippoo's…

5. Pinterest

Die had je niet zien aankomen eh? Maar Pinterest is volgens mij echt een musthave voor elke DIY'er. Niet enkel om inspiratie op te doen, maar ook om op zoek te gaan naar uitleg, om nieuwe technieken te ontdekken, om bij te houden en te delen wat je maakt (want ook jij kan anderen inspireren), om leuks van andere creatieve bloggers te volgen, … I love pinterest!

(Trouwens: fotografietips haalde ik uit het nieuwe boek van Femma “Make it! Blog it! Share it”. Maar bij gebrek aan een bruikbare badkuip, nam ik een plooibox die ik bekleedde met bleek behangpapier)

Reageer