(Geef me de vijf) blog essentials

{$items.title}

In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt blogster en Femma-journaliste Lobke haar 5 blog essentials! Benieuwd?

Identikit:

Naam: Lobke Gielkens
Leeftijd: 32 jaar
Blog: www.leukewereld.be
Beroep: Redacteur & educatief medewerker bij Femma

"Bloggen, sinds drie jaar is dit de leukste bezigheid in mijn leven! Ik heb er mijn job bij Femma aan te danken en heb er superveel leuke mensen door leren kennen waar ik in het echte leven geregeld een koffie mee ga drinken. Hoe ik het volhoud en het mezelf makkelijker maak? Deze vijf essentials zijn onmisbaar in het leven van elke blogster:

1. Mijn notitieboekjes met balpennen
Hoe meer hoe liever! Hoe kleurrijker hoe origineler en hoe beter! Ik heb notitieboekjes en balpennen in alle kleuren en maten en ze zijn niet weg te denken van mijn bureau of ik heb er altijd wel één of meer op zak! Ik moest maar eens op een blogidee komen en mijn notitieboekje niet bij hebben! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet al mijn notitieboekjes vol krabbel, maar ze meestal gewoon wil ‘hebben’ omdat ze zo mooi zijn!

2. Mijn gloednieuwe smartphone met mijn favoriete apps
Eerlijk? Sinds ik mijn gloednieuwe smartphone (een iPhone 6!) heb, gebruik ik mijn spiegelreflexcamera bijna nooit meer. Alleen als ik op reis ga of een echt leuk uitstapje plan, zal ik hem nog meenemen. De camera van de iPhone 6 is zo goed, dat ik er vaak tegenop zie op die grote camera mee te nemen. Bovendien is een smartphone niet meer weg te denken uit het leven van een blogster. Wat zou ik doen zonder mijn favoriete apps zoals Instagram, Evernote, Bloglovin’, de Wordpress app, Afterlight, Analytics, Pinterest enzovoort…! Onmisbaar!

3. Mijn MacBook
Enkele maanden geleden investeerde ik in een MacBook en ik bespaar er echt massa’s tijd mee! Bloggen zonder computer zou wel gaan, want tegenwoordig kan je ook via je smartphone of tablet bloggen, maar mijn Macbook en ik zijn toch de beste vriendjes!

4. Mijn magazines als inspiratiebron
Magazines! Nog zo’n verslaving en waarschijnlijk één die elke gemiddelde blogger heeft! Overal waar ik kom, koop ik magazines! Om mij te laten inspireren voor mijn volgende blogpost, een nieuwe rubriek te bedenken, naar mooie plaatjes te kijken…! Enig minpuntje? Ik kan ze niet weggooien, waardoor mijn huis binnenkort uitpuilt van de magazines.

5. Mijn agenda
Tegenwoordig plan ik mijn blogposts, iets wat ik vroeger nooit deed! Vandaag probeer ik minstens drie keer per week te bloggen en als het kan op vaste dagen (al lukt dat niet altijd). Maar ook een afspraak met een webshop of PR-bureau, een blogmeeting of een interview, alles noteer ik in mijn agenda! Eerlijk? Zonder mijn agenda zou ik het misschien niet volhouden."

Tip: Lobke begeleidt samen met haar collega Katrien Femma's blogschool, waar je de samen met een aantal andere grote bloggers leert bloggen of je blog naar een hoger niveau kan tillen. Kan je hier niet bij zijn? In Make it Blog it! Share it! leer je de kneepjes van het blogvak!

Wil jij graag meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar kellyderiemaeker@gmail.com van Tales from the crib met jouw idee en een link naar je blog, en dan neem ik snel contact met je op. Jouw vijf handigste essentials delen op je blog mag ook, post dan zeker een link hieronder!

Reacties

Monique schreef

Leuk, he? Al die FLOW notitieblokjes en dan natuurlijk ook het blad zelf! Bij mij puilt mijn kast alleen maar uit vanwege alle FLOWS... kan ze ook niet wegdoen.. zo mooi!

Jeanet schreef

Reageer