(Geef me de 5) dingen die je leven goedkoper maken

{$items.title}

In 'Geef me de vijf' gaat Kelly Deriemaeker op zoek naar de essentials van bloggers in allerhande segmenten. Elke maand anders, gaande van de vijf herfstkledingstukken van een fashion blogger tot essentiële keukenshortcuts en klassieke rockalbums. Deze maand deelt blogster Lexi Lavi de dingen die haar leven goedkoper maken.

INDENTIKIT

 1. de eetbare tuin, balkon of vensterbank: die kan even goed wild geplant zijn of netjes in moestuinvorm uitgewerkt. Als je even rondvraagt bij je vrienden en familie, kan je al aan veel zaden, stekken en zelfs planten geraken, en op die manier spaar je makkelijk wat centen uit.
   
 2. freecycle groepen op facebook: deze groepen winnen ongelooflijk snel aan populariteit, waardoor er ook kleinere groepen per regio ontstaan. Ik vond er onder meer al een hoop walnoten, appels, rozemarijnstekken, tuindraad,  én vriendschappen! Maar het kan echt van alles zijn. Zelfs een hele inboedel vind je zo bij elkaar... en met wat creativiteit erbij, oogt die nog leuk ook.
   
 3. tweedehandssites: er bestaan genoeg tweedehands websites waar je iets op de kop kan tikken, ook kan je eens op de zoekterm “gratis” zoeken en je staat versteld wat er allemaal aangeboden wordt. Ik vond er onlangs 12 meter buxushaag, 20 meter lavendelplanten, 6 meter rode bessenstruiken, ongeveer 15 zakken goede tuinaarde en schors om een pad aan te leggen. Mijn moestuin was gratis aangelegd!
   
 4. Pinterest: een fantastisch leuk medium om budgetvriendelijke DIY's te vinden! Voor ons halloweenfeest zijn we zeer creatief te werk gegaan om met weinig middelen grote effecten te creëren en creepy hapjes te maken.
   
 5. een samentuin: Sluit je aan bij een samentuin, of richt er eentje op. Je werkt samen in een moestuin en deelt in de oogst. Je neemt dus gratis superverse en gezonde groenten en fruit mee naar huis, in ruil voor wat handenarbeid, extra kennis en nieuwe vrienden. Zelf heb ik me onlangs aangesloten bij de 'nieuwe kloostertuin Tildonk'  en ik vind het geweldig! En ook voor kinderen, om hen zo gezond mogelijk op te voeden en al spelenderwijs bewust te maken.

Blog: www.lexilavi.com

Wil jij graag meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar kellyderiemaeker@gmail.com van Tales from the crib met jouw idee en een link naar je blog, en dan neem ik snel contact met je op. Jouw vijf handigste essentials delen op je blog mag ook, post dan zeker een link hieronder!

Reacties

Heidi schreef

Gisteren in mijn nieuwe notitieboekje: een ideetje voor een blogpost om te besparen... Het komt een dezer nog wel online! Aan bovenstaande tips had ik nog niet gedacht :)

Eén van mijn tips is alvast compensatie aanvragen voor treinvertragingen. Levert me elk jaar toch wel 2 rail passen op :-) http://laloe.be/blog/2013/05/24/compensatie-treinvertragingen/

Jasmijn schreef

Ik maak mijn eigen shampoo, dagcrème, wasverzachter en wasmiddel. Scheelt een heel pak in je budget! Voor wasverzachter betaal ik €1,75 voor 5 liter, voor wasmiddel €3.50 voor 5 liter. Ideaal voor mensen met een groot huishouden of zoals mij...gewoon zuinig willen zijn :-)

Reageer