Gastblog Kelly: Mijn favoriete vegetarische feesthapjes

{$items.title}

Als je net als ik al een klein beetje begint na te denken over je feestmenu dan komt de belangrijkste vraag aller vragen vast ook al een beetje opborrelen: welke hapjes gaan we maken? Als je een vegetariër onder je gasten hebt, of gewoon zelf graag wat minder vlees wilt serveren (wat ik toejuich), dan zijn deze overheerlijke veggie hapjes een goed begin van een fijne feestavond.

*sushi: perfect zelf te maken mits wat oefening, en heerlijk met komkommer, avocado, worteltjes, paprika of lente-ui. Je kunt er ook een eitje in kwijt, en verse kruiden maken het extra interessant.

* lenterolletjes: geweekt rijstpapier gevuld met kort gewokte paprikareepjes, sliertjes wortel, koriander en munt is één van mijn grote favorieten, heerlijk als je ze dipt in een zoetzuur pikant sausje.

* toastjes met zelfgemaakte eiersalade en humus. Of een tapenade met tomaatjes en olijf. Toastjes zijn altijd lekker.

* bruschetta met allerhande toppings. Denk tomaat, geitenkaas, peer, honing, rucola, pijnboompitjes. Go wild!

* tortilla met mexicaanse pepertjes en gesmolten kaas uit de oven.

* quesadilla's! Eén van mijn recente ontdekkingen. Leg een bloemtortilla in een pan, strooi op de helft geraspte kaas en eventueel wat verse kruiden en groentjes, plooi dicht en bak aan beide kanten tot het krokant is. Snij in puntjes en serveer met guacamole en zure room. Geniet!

* veggie worstenbroodjes. Bladerdeeg, veggie worstjes erop, in de oven. Waanzin met een graantjesmosterddressing.

* gevulde eitjes. Ooit very seventies, maar nu weer helemaal hip. Eitjes koken, pellen, in twee, eigeel mengen met mayonaise, mosterd, peper en zout, kruiden naar believen, weer in de eitjes doen. Je kunt zoveel varieren met de vulling als je wenst, wat dit een perfect hapje maakt dat het altijd erg goed doet op mijn feestjes.

Nog tips voor vegetarische hapjes? Ik lees ze erg graag in de comments!
Meer vegetarische kooktips vind je op mijn blog.

Zin om eens een workshop vegetarisch koken bij Femma te volgen? Je vindt er vast en zeker eentje bij jou in de buurt via onze activiteitenzoeker

Reageer