Ga je mee op relatieweekend over verbindende communicatie?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De relatieweekends van Femma en kwb zijn een traditie.  Het relatieweekend over 'verbindende communicatie' van 26 tot 28 februari 2016 zal zo ongeveer de 30ste editie zijn.  Rita Robberechts, van Femma Peizegem en de nationale cel zingeving van Femma, vertelt graag waarom zij deze weekends zo waardevol vindt.

Mijn man, Fons, en ik waren in ons jeugd actief bij de KAJ en de respectievelijke VKAJ. Een beweging die wellicht een groot deel van ons leven heeft bepaald. Ook onze beide ouders waren actief in de Christelijk Arbeidersbeweging en geloofden sterk in de kracht hiervan. De visie van Cardijn op mens en samenleving waren voor ons een les voor het leven.
Onze prille relatie wilden wij indertijd voeden en zo namen we deel aan verschillende verloofdenweekends van KAJ en VKAJ.

En ons verhaal ging verder….we trouwden.

Als jong gezin misten we die verloofdenweekends wel: ‘stil staan bij je relatie’. Rustig en op een veilige manier mekaars leef- en innerlijke wereld ontdekken.

Blijkbaar waren er nog koppels die er zo over dachten, en zo werden de gezinnenweekends geboren.

Nu 30 jaar later, wij al wat grijs en al wat wijzer… En toch… nog steeds blijft het zinvol om samen met andere koppels samen te komen en na te denken over onze relatie.  Ons leven is trouwens telkens in beweging. Telkens dienen zich nieuwe dingen aan, kinderen loslaten, ouders loslaten, jezelf…

Vanuit een vrijwillige denkgroep en evaluatie van vorige weekends wordt er een thema naar voor geschoven: wat houdt ons bezig, wat zijn onze bezorgdheden, waar plukken we energie uit?
Deze vraagstelling wordt nader bekeken en er wordt een spreker/ inleider op het thema gezocht. De zaterdagvoormiddag van het weekend krijgt zij of hij het woord.

Typisch aan het relatieweekend is het persoonlijk werk en het koppelwerk. Tijdens de hele namiddag heeft ieder koppel tijd voor zichzelf. Aan de hand van de input, van wat hulpvraagjes ga je in gesprek met elkaar.

Wij ervaren dit als zeer zinvol: gedurende 3 uur tijd maken voor elkaar. Eens uitdiepen wat betekent ‘verbindende communicatie ‘ nu voor ons? Hoe kunnen wij nog meer betekenen voor elkaar. Want ja, onze relatie, ons gezin zijn voor ons beiden een grote schat.
Wij willen daar het beste voor.
Wij geloven dat Liefde een WERKwoord is. Soms gebeurt het dat ‘ons stokpaardje’ bovenkomt. Het doet goed om dit in alle rust kunnen aan te kaarten bij mekaar. We hoeven ons huiswerk niet af te geven, dit is echt voor onszelf.

Ieder koppel krijgt wel de kans om te delen wat ze willen delen met andere koppels, want hier kan je ook leren van elkaar.

Of gewoon te weten dat geen enkele relatie op wolken loopt,
kan al geruststellend zijn.

De zaterdagavond wordt er telkens voor een gezellige animatie gezorgd.
De zondagmorgen vieren we samen. We delen brood en danken voor het samenzijn.

Samen keren we huiswaarts met besluitjes, lees voornemens in onze zak.  Een kleine attentie zorgt ervoor dat we ten gepaste tijde hierop geappelleerd worden. Bijvoorbeeld een potje op de kast waarin je kaartjes steekt: waarvoor ben ik dankbaar vandaag?

Ja, wij hebben al veel geleerd tijdens deze weekends. 
We kijken uit naar februari 2016.
Wij, en met ons veel andere koppels,
willen deze ervaringen graag met anderen delen.
Iedereen  is dan ook welgekomen op het weekend

Rita Robberechts

Relatieweekend 'Verbindende communicatie' op 26 – 27 – 28 februari 2016

De intentie van verbindende communicatie is om relaties op te bouwen op basis van vertrouwen, openheid, gelijkwaardigheid om uiteindelijk aan ieders behoefte tegemoet te komen.
Met mededogen naar de ander en naar jezelf.
Het gaat om de intentie je te willen verbinden met wat er leeft in jezelf en de ander.

Vrijdagavond maken we kennis met het thema en met elkaar.
Zaterdag luisteren we naar een uiteenzetting van de spreker daarna krijgen we tijd voor persoonlijk- en koppelwerk.
Een leuke onstpanning is voorzien op zaterdagavond.
We sluiten het weekend af op zondagmiddag na een fijne viering.

Dit alles gaat door te : La Foresta, Prosperdreef 9 – 3054 Vaalbeek (016/40.24.91)

Klik hier voor de volledige informatie over dit weekend.

 

Reageer