Foodsharing : recepten delen en samen eten is plezant

{$items.title}

Afgelopen donderdag kwam Femma Wachtebeke samen om te proeven van elkaars gerechten, die ze bereidden met GoodMoodFood-ingrediënten. De deelnemers gebruikten vooral ingrediënten die ons brein een goed gevoel & gemoed geven. Denk aan ananas, asperges, avocado, kerstomaatjes, pittige pepertjes, spinazie, mosselen, zalm, noten & zaden, donkere chocolade en honing. Benieuwd naar het verloop van de avond? Wij waren erbij! 

Iedereen was op tijd op de afspraak. De bedoeling? Deelnemers bereidden een gerecht (thuis of ter plaatse) met een MOOD-ingrediënt en  bezorgden een recept voor een MOODFOOD-receptenbundel die elke deelnemer nadien ontving als attentie bij een actieve deelname.

Groepsbegeleider Riet ging een kijkje nemen en zag dat het goed was
Riet: 'Toen ik binnenkwam, kreeg ik al het water in de mond door de lekkere geuren in de keuken. Een groepje jonge vrouwen was nog aan het aperitieven. Ze hadden al twee hapjes geproefd en de gesprekken waren al volop aan de gang over (wat dacht je?) eten natuurlijk! Ik vond het een zeer leuk concept waar elke deelnemer aan meegewerkt heeft.Lekker én heel gezellig!'

Riet: 'Het concept van de avond is ontstaan uit de planningsavond Bubbels en Babbels. Daar zaten werkgroepjes samen rond eenzelfde thema. In het groepje ‘culinair’ groeide het idee om iets te doen rond foodsharing en moodfood. De twee werden gecombineerd in deze workshop.
Deelnemers mochten doorgeven wat ze zouden maken (hapje, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) en welk moodfood- ingrediënt ze zouden gebruiken (ananas, asperges, tomaten, spinazie, mosselen, zalm, noten en zaden, donkere chocolade…). Zo hadden ze zicht of de variatie groot genoeg was.
Twee vrijwilligers (Freya en Barbara) waren bereid om de avond te organiseren.
Fijn om weten. Bij Femma Wachtebeke komt niets op de planning als er zich geen ‘trekkers’ voor opgeven. Dat kunnen ook niet- leden zijn.


 

 


"Ervaringen, recepten en tips werden met elkaar gedeeld. Voor hen was een lesgever overbodig. Iedereen was zelf ervaringsdeskundige."
 

Doordat er niet zoveel inschrijvingen waren, werd de foodsharing bij iemand thuis georganiseerd. De organisatoren vrezen dat de Engelse termen het publiek wat afgeschrikt hebben maar ze waren toch zeer tevreden over de avond. Er was lectuur beschikbaar waar je alle info kon vinden over moodfood en de invloed die voeding heeft op je lichaam. Daarnaast kwam het thema uitgebreid aan bod tijdens de gesprekken. Ervaringen, recepten en tips werden met elkaar gedeeld. Voor hen was een lesgever overbodig. Iedereen was zelf ervaringsdeskundige. Elke deelnemer kreeg een receptenboekje van de avond mee naar huis. Een geweldige avond waar ze nog lang van zullen nagenieten!' Sterk vrijwilligerswerk
Zo'n eventjes kunnen alleen maar slagen dankzij het sterk werk van vrijwilligers zoals Griet bij Femma Wachtebeke. 
Griet: 'Ik krijg veel voldoening van mijn vrijwilligerswerk. Het doet me deugd als een activiteit geslaagd is en de deelnemers tevreden zijn. In mijn vrijwillig engagement bij Femma kan ik mijn creativiteit kwijt. Toch willen we graag nog meer draagkracht om de vernieuwing door te voeren. We willen graag meer vrijwilligers die meehelpen uitvoeren en mee aan de kar duwen om iets nieuw te lanceren. We zijn ook overtuigd dat dit niet lukt door op ons Femma- eiland te blijven. We moeten over de muren durgven kijken en samenwerken over de grenzen van verenigingen/ organisaties heen. Zo kunnen we elkaar versterken en groeien!' 

Reacties

Christa schreef

Chapeau voor de organisatoren van zo een avond! Bied zeker inspiratie voor andere groepen.

Suzy schreef

Hoe leuk is da .je inspiratie van lekker koken

Met elkaar te kunnen delen

Een mooi initiatief!!

Reageer