Fietsen en wandelen met Femma in Zeeland

{$items.title}

Als je Zeeland op de kaart bekijkt, zie je een samenraapsel van (schier)eilandjes tussen de monding van de Schelde in het zuiden en die van de Maas in het noorden. Wie Zeeland zegt, denkt aan eindeloze vergezichten, groene vlakten en pittoreske dorpjes. Het landschap is een lappendeken van polders, dijken en prachtige stranden. Het water is nooit ver af.

Sinds de middeleeuwen loopt de strijd tegen het water als een rode draad door de geschiedenis van deze Nederlandse provincie. Na de Watersnood van 1953 werd in 1960 gestart met de Deltawerken. In 1987 werden die enorme werken voltooid. De economische en sociale structuur van de Zeeuwse eilanden is door de komst van de vaste oeververbindingen sterk veranderd. Het vroeger geïsoleerd liggende gebied is nu binnen een uur te bereiken vanuit de diverse grote Nederlandse steden, én vanuit Vlaanderen. Het toerisme heeft een grote vlucht genomen.

Walcheren

In Zeeland is gezelligheid troef. Leuke stadjes en dorpjes, lekkere eettentjes, aantrekkelijke groengebieden, een mix van bos en stranden … De perfecte omgeving om te wandelen en te fietsen of om gewoon te genieten op een van de vele terrasjes.

Tijdens onze driedaagse Femmareis bezoeken we Walcheren, een van de 6 (schier)eilanden.
We logeren in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Als je voor het stadhuis staat, waan je je in Vlaanderen. De oude pakhuizen en grachten daarentegen zijn oer-Hollands. Een boottocht geeft ons een indruk van de talrijke historische gevels die de stad rijk is.

Tijdens de twee volgende dagen verkennen we het eiland met de fiets. De eerste dag rijden we richting Domburg. Het gezellige stadje is de oudste badplaats van Walcheren. Onderweg houden we halt aan een ambachtelijke kaasboerderij en maken we een wandeling in het natuurgebied de Manteling.
De volgende dag fietsen we door Serooskerke, Oostkapelle en Vrouwepolder en bezoeken we Veere, tijdens de Middeleeuwen een belangrijke marinebasis én vissershaven. In het schilderachtig gelegen stadje heerst een knusse sfeer.

De rijk beladen schepen met Schotse wol hebben plaats gemaakt voor jachthavens en jachten. Maar de grote pakhuizen en gezellige oude straatjes zijn trotse getuigen van de glorietijd van weleer.

Hou je van middeleeuwse stadjes en cultuur, van sfeer en gezelligheid, maar wil je ook actief natuur en stranden ontdekken, dan moet je zeker met ons mee! We logeren in een 4* hotel en reizen met het openbaar vervoer. Een fiets huren we ter plekke. Geen gedoe, dus, gewoon inschrijven en je koffer pakken! We verwachten je!

Meer over deze reis vind je hier.

Klik hier voor het volledige programma van Femma Vrouwenreizen voor 2018.
Voor meer info over onze reizen, kun je contact opnemen met Vlasselaer, veerle.vlasselaer@femma.be

Zeeland praktisch

Vrijdag 20 t.e.m. zondag 22 april 2018
Verblijf in halfpension, met picknick (inbegr.) op dag 2
Femma-begeleiding: Hermien Van de voorde en Rita Vancamp

 

Reageer