#femmamaaktschoon Waarom stilte goed voor je is

{$items.title}

Je moet nog zoveel doen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Alleen al de gedachte eraan maakt je moe. Doodmoe. Ken je het gevoel? Een dag in een stiltehoeve neemt de druk (in het hoofd) weg en geeft je ruimte voor rust. Dat je er ook nog nieuwe frisse ideeën bij op doet, is natuurlijk mooi meegenomen. Zo pak je het aan.

 

Op de drukste werkdag van de week bracht ik een bezoek aan Stiltehoeve metanoia van de Bond Zonder Naam. Hoe ik dat precies heb ervaren lees je deze maand in Femma Magazine.

1. Hoofd leegmaken

Echte rust vind je pas wanneer je ervoor ruimte creeërt in je hoofd. Meditatie is daar een handig middel voor. Mediteren kan op zeer veel manieren. Een gemakkelijke: tel tot tien in zeer rustig tempo. Je concentreert je zodanig op het tellen dat je van alle andere gedachten wolkjes maakt die je vervolgens  weer je hoofd uit blaast.

2. Genieten van het moment

Hoofd leeg? Probeer dan te genieten van het hier en nu. Klinkt zweverig, maar door je te focussens op wat zich nu afspeelt en niet op wat zich eerder heeft afgespeeld of misschien wel later in de toekomst, krijg je rust. 

3. Wees stil

Hoewel je best op zachte toon mag praten in een stiltehoeve, is het een hele fijne uitdaging om eens de kaken op elkaar te houden. Niet praten met anderen, betekent minder afleiding van jou doel om de rust terug te vinden. Niet sociaal moeten zijn en zonder bezwaarlijk gevoel alleen maar met jezelf bezig zijn, is best eens lekker én bevrijdend!

Ps. Heb je het zo druk dat je eigenlijk alleen maar tijd hebt voor stressvolle verplichtingen? Dat is het moment om even op de pauzeknop te drukken en de stilte op te zoeken. Tijd heb je er nooit voor, die moet je maken!

Reageer