#femmamaaktschoon oplossing voor je weeskousen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}
 Je kent ongetwijfeld het fenomeen van het stapeltje kousen waar je na 10 wasmachines te draaien nog steeds de wederhelft niet van teruggevonden hebt?  Schrijfster Marie Bijnens vroeg onlangs in haar online “rommel”-community wat mensen zoal doen om weeskousen te vermijden. Lees snel verder voor de oplossing.

Qua vermijden zijn er blijkbaar twee scholen, de school van de “ik koop allemaal dezelfde sokken” en de school van de “ik koop allemaal verschillende sokken”.  Zelf verkies ik deel te maken van deze laatste groep, het is nu eenmaal fijn om naar je voeten te kijken en opgevrolijkt te worden door kousen in knalkleuren op grijze en miezerige dagen, en daarenboven makkelijk om terug samen te voegen. 

Het moet ook maar lukken om altijd echt exact dezelfde kousen te kopen, de ene zwarte kous is allesbehalve de andere zwarte kous (en als er een ding is waar ik een bloedhekel aan heb, dan is het wel zwarte kousen samenvoegen, het klopt altijd precies ‘net niet’)

Het twee-stappen systeem

Wat het beheren van de weeskousen betreft, hanteer ik dan weer een twee-stappen systeem:

  1. Eerst blijven de solo-gangers een tijdje in een apart bundeltje liggen (of zoals iemand in de community het zo mooi stelde “in de eenzame sokkendoos”),
  2. En op de dag dat ik helemaal bij ben met de was en alle nog volledige kousenparen verenigd heb, krijgen de overige sokken definitief een andere bestemming.  En hiermee bedoel ik dus niet per se de vuilbak.  Want die oude kousen kunnen nog goed dienstdoen zo blijkt. 
Tweede leven als vod of pop

Iemand stelde voor om er handpopjes van te maken, ideaal voor in de poppenkast thuis of in de kleuterklas.  Een ander evident idee is het te gebruiken als vod (om je fietsketting mee in te smeren bijvoorbeeld), maar het aller-origineelste idee vond ik wel het idee van de ladder: je doet de poten van je trapladder elk een kous aan, zo vermijd je krassen op de vloer.  Niet enkel handig, maar tevens ook een geweldig koddig zicht!

Reacties

A-L schreef

Mijn dochter heeft, met het nodige knip-en-naai werk, al leuke GSM-hoesjes gemaakt. En in de zomer hebben we er de palen van de trampoline mee opgefleurd (teentjes afgesneden en alles aan mekaar genaaid); een met breiwerk aangeklede boom hier in de buurt bracht ons op het idee :-)

P. Cuypers schreef

Leuke tips! Ik heb al veel sok-poppen gemaakt voor mijn kleinkindjes en ook al een stok-paardje voor mijn kleinzoon!

annemie schreef

je kunt er ook grappige knuffels van maken of nog eenvoudiger, draag gewoon 2 verschillende sokken, das pas grappig op miezerige dagen

Christine Seys schreef

Hey,

Ik heb nooit wees-sokken!

Alle gezinsleden moeten de beenstukken van kousen en sokken in elkaar vastmaken voordat die in de wasmand gaan. Zo blijven ze in paar vooraleer ze in de wasmachine terecht komen!

Een kleine moeite!

Christine

siene schreef

Ik (ttz mijn poetsvrouw) gebruik een katoenen sok om mijn meubels met boenwas in te wrijven en gooi die dan weg.

Reageer