Femmaleden doen iets aan hun conditie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De lente kan niet echt meer lang uitblijven. En dan komen de goede voornemens van januari weer bovendrijven: iets doen aan de gezondheid en meer bewegen. Femmaleden zijn actief bezig met hun gezondheid. En daarvoor vinden ze vaak de weg naar hun Femmagroep of een groep in de buurt. Denk maar aan de vele vegetarische workshops die onze groepen organiseren, of workshops op basis van seizoensproducten …  En hoewel velen gaan sporten op eigen initiatief, vinden Femmaleden – ook als het op bewegen aankomt – vaak hun gading in een Femmagroep. Wat bewegen betreft zijn onze groepen goed bezig!

Als je het lijstje met sportactiviteiten doorloopt, sta je versteld van het aanbod en de variatie. Een paar voorbeelden? Yoga, aerobic, turnen, tai chi, bodygym, BBB, onderhoudsgymnasiek, aquagym, zwemmen, … En op heel veel plaatsen wordt er regelmatig gefietst en gewandeld.

In Aalst voegen ze er in het voorjaar nog een activiteit aan toe: Start to run met extra begeleiding. Joggen is in. Al een tijdje. Maar niet iedereen heeft de moed om de loopschoenen aan te trekken en een rondje te lopen. Sommige vrouwen én mannen willen wel, maar ondervinden toch wat schroom om deel te nemen aan een reguliere start-to-run reeks. Zij zijn bang dat het te snel gaat, te moeilijk is, dat ze niet zullen kunnen volgen, wegens gewicht, leeftijd of lichamelijke conditie.

Daar willen ze in Aalst dus iets aan doen. Tijdens 2 samenkomsten per week (telkens 1 uur) krijgen de deelnemers een begeleide training van een deskundige lesgever. Hij geeft ook praktische tips over aangepaste kledij en schoeisel, gezonde voeding, opwarming en stretching. Tempo is niet belangrijk, volhouden wel!

Elke gezonde man of vrouw kan deelnemen.

Praktisch

elke dinsdag- en donderdagavond
van 22 maart tot 5 juni

om 20u stipt (tot 21u).

Meer info vind je hier.

Heb je ook zin om met start-to-run te beginnen, maar ben jij niet uit regio Aalst?

Kijk dan eens in het aanbod van de Femmagroepen in je buurt. 

In samenwerking met CM

Reacties

riet van cleuvenbergen schreef

en krijgen de sportieve femma-leden die regelmatig samen sporten nu ook een tussenkomst (de befaamde 15 euro voor sportclubs) van CM? wij hebben dat in orde gekregen, temeer daar andere mutualiteiten dat al gaven...

Liesje schreef

Enkel voor jog en zweminitiaties is een tussenkomst mogelijk. Vrijwilligers vinden hierover informatie in de webwijzer (extra info - administratieve info).

Voor andere activiteiten is er geen tussenkomst mogelijk, met als reden dat Femma geen erkende sportclub is. Enige uitzonderingen zijn sportclubs die een onderdeel zijn van een Femmagroep en door de gemeente erkend zijn als sportclub en daardoor terug te vinden zijn in de SPORT Vlaanderen-sportdatabank.

Marikke schreef

spijtig van CM - misschien tijd om te veranderen ?

vooral erg omdat we allen tot beweging.net zogezegd behoren en KWB en Okra wel zulke toelagen krijgen - hun statuut is misschien wel daarop afgestemd maar dat wil niet zeggen dat ze meer de mensen tot sporten proberen te bewegen dan femma

Reageer