Femma won de Trofee Werkbaar Werk!

{$items.title}

Weet je wat hier sinds vanmiddag staat te blinken? De Trofee ‘Werkbaar Werk 2017’!

Femma kreeg de trofee overhandigd door Evita Willaert van Groen, omwille van de voortrekkersrol die we spelen op het vlak van werkbaar werk. Dit is een beloning om mee vorm te geven aan de maatschappij van de toekomst.


*blink blink*

Femma is heel dankbaar voor deze trofee, fier en tegelijkertijd bescheiden want zes heel verschillende organisaties of bedrijven sleepten eerder een nominatie in de wacht. 
 

Femma kreeg veel pluimen omdat we de afgelopen jaren stevig inzetten op resultaatsgericht werken, tijd- en plaatsongebonden werken en een vlakke organisatiestructuur invoerden. Vrijheid, vertrouwen en autonomie staan centraal staan in ons personeelsbeleid. We proberen heel scherp te krijgen met welke acties en met welk werk we het verschil maken om de doelen te bereiken die we voor ogen hebben. Hard werken is geen verdienste op zich, het komt erop aan de juiste, wezenlijke dingen te doen.

In ons werk staan vrijwilligers centraal. Vrijwilligers maken door hun inzet elke dag Femma en beroepskrachten ondersteunen vooral hun werk. Wie bij Femma werkt, heeft een diep respect voor onbetaalde arbeid en het belang daarvan in de samenleving. We vinden het belangrijk om ook collega’s de kans te geven zich als vrijwilliger te engageren.

Werk of arbeid zit in het DNA van Femma, al bijna 100 jaar.  Als middenveldspeler in een samenleving die dreigt te struikelen over werk (combinatieproblemen, burn-outs, stress…), leggen wij deze problemen klaar en duidelijk op tafel. Dit moet anders en het kàn anders. Dat bewijst ons alternatief combinatiemodel met een resem voorstellen om evenwichtig en kwaliteitsvol combineren mogelijk te maken.

De meest besproken, meest mediagenieke en ook gecontesteerde is collectieve arbeidsduurvermindering of de ‘dertigurenweek’. We proberen in 2019 zelf uit of die bijdraagt tot evenwichtig en kwaliteitsvol combineren.

Want wie de mond vol heeft over een oplossing, komt maar geloofwaardig over als die het zelf ook echt heeft uitgeprobeerd.


Eva Brumagne, Algemeen Directeur Femma

 

Bedankt aan iedereen die voor ons stemde en ons op die manier steunt in onze strijd voor meer gelijkheid, tijd en geluk!

Reacties

Roswitha schreef

Ha super. Ik heb altijd geweten dat Femma en Groen de perfecte match zijn ☺

Chris Linsen schreef

PROFICIAT!

Caers.ria schreef

Dubbel en dik verdiend. Een moedig standpunt dat hopelijk in de toekomst ook realiteit wordt!

Lieve schreef

Een dikke pluim voor femma groetjes femma Aalbeke ,doe zo voort

Lieve

Lieve de gelder schreef

Proficiat aan alle femma vrouwen

Lieve groet

Wies Hanot schreef

Hey dames, dikke proficiat

Het wel wat laat, maar beter laat dan nooit!!

Lang leve de Femma dames

Groetjes

Jef Schauwaers schreef

Knap gedaan.

Met jullie visie op "andere economie" en "weg met stereotypen" leunen jullie zeer dicht aan bij ideeën die bij veel GROENEN leven. Enkel met de nu al over bevraagde vrijwilligers meen ik dat het ook hier 'anders kan'.

Groeten en . . . steek jullie pluimen regelmatig op !

Reageer