Femma veroordeelt steniging van Sakineh Ashtiani

Protest tegen de STENIGING van Sakineh Ashtiani
Brussel, zaterdag 28 augustus 2010, 13 tot 14 uur

Doe mee!

De VROUWENRAAD en de CONSEIL DES FEMMES FRANCOPHONES DE BELGIQUE roepen op tot een korte manifestatie tegen de steniging van Sakineh ASHTIANI! Ook Femma doet mee.

Op zaterdag 28 augustus hebben in honderd steden over de hele wereld protestmanifestaties plaats tegen de steniging van de Iraanse Sakineh Mohammadi Ashtiani. De internationale campagne om Sakineh Ashtiani van de steniging te redden heeft deze misdadige straf voor de hele wereld aan het licht gebracht. Miljoenen mensen kennen nu de naam Sakineh. De Vrouwenraad en CFFB sluiten zich aan bij dit internationaal protest en roepen onze aangesloten verenigingen, hun leden en andere organisaties geëngageerd in de strijd voor vrouwenrechten op om het lot aan te klagen van duizenden vrouwen die dagelijks het slachtoffer zijn van barbaarse praktijken.

Ook Femma roept burgers en instellingen op om actief deel te nemen aan deze internationale campagne, om deze praktijken in scherpe bewoordingen te veroordelen en resoluties aan te nemen om paal en perk te stellen aan deze onmenselijke gebruiken.

Doe mee aan deze protestactie!
Afspraak om 13 uur aan het Brusselse Justitiepaleis, Poelaertplein.

Reageer