Femma neemt ’t stad mee in handen

{$items.title}
Femma leeft in Antwerpen!

Met 1814 leden in 29 Femmagroepen verdeeld over alle Antwerpse districten maken wij Antwerpen elke dag een stukje mooier en gelukkiger.

Wij zorgen ervoor dat er nieuwe ideeën borrelen en gisten.. en koken. Wij zaaien zaadjes van geluk die kunnen groeien… Zo zijn we in het voorjaar van 2016 met enkele Femmavrijwilligers een boom gaan versieren aan het theaterplein midden in de stad. Niemand wist eerst wat wij daar juist kwamen doen… Als trekvogels die voor de zomer terug noordwaarts vliegen streken wij neer op het terras van het Ibishotel om daar twee dagen bloemenslingers te naaien. Er was geen enkele tak meer van de grote boom op het terras die niet versierd was… en iedereen mocht daar een jaar lang mee van genieten.

Hoe vaak kregen wij later geen opmerkingen over hoe mooi de boom, en ook dat plein was geworden?

Wij hebben dromen voor Antwerpen, want het kan nog altijd beter! Samen met enkele kleine en grote verenigingen uit Antwerpen bundelen we daarom onze krachten en ideeën. We willen al die ideeën die van onderuit groeien en bruisen en borrelen zoveel mogelijk kansen geven om ook echt tot bloei te komen. Dit project hebben we samen tot PLAN A gedoopt.

Plan A

Hoe zou Antwerpen er volgens jou moeten uitzien in 2024? De uitdagingen zijn groot, maar er zijn ook veel positieve krachten bezig. Voor ons, inwoners van A, is er geen Plan B. Wij werken samen aan Plan A!

  • Een jaar lang verzamelen en verfijnen we ideeën voor onze gezamenlijke toekomst in Antwerpen. Ook jouw dromen en voorstellen willen we verbinden met ideeën van andere inwoners van A.
  • In 2018 brengen we die uitgewerkte ideeën samen in Plan A: een pact met en voor elkaar, als een gedeelde agenda van al wie van Antwerpen een leefbare, menselijke, duurzame en gezonde stad wil maken tegen 2024.
  • Dit Plan A willen we dan samen waarmaken met burgers, organisaties, ondernemers, wetenschappers en … het volgende stadsbestuur. Wij nemen de stad mee in handen. Omdat het nodig is. En omdat we er zin in hebben.

We verwachten als inwoners van deze stad echt geen onmogelijke dingen. Wel dat ze iedereen kan bieden wat elk mens nastreeft in z’n leven: een goeie plek om te wonen, je kinderen die gezond opgroeien, af en toe wat rust in je hoofd, zelf iets kunnen realiseren waar je trots op mag zijn en waar je anderen gelukkig mee kan maken – terwijl anderen ook voor jou klaar staan als het nodig is.
Daar willen wij voor gaan.
Breder dan ooit tevoren.

Omdat we elkaar en Antwerpen willen inspireren met frisse ideeën…
Omdat we geloven dat samenwerken beter werkt dan verdelen…
Omdat we ervan overtuigd zijn dat Antwerpen nog meer kan…

… engageren wij ons mee voor Plan A!

Doe mee!

Kom naar onze driedaagse aftrap van 28 tot 30 april 2017 en laat je inspireren door actie, ontmoeting en discussie. En door andere inwoners van Antwerpen. Samen kunnen we meer!

Femma op ‘t alternatief

Op zaterdag 29 april ben je vanaf 12 uur welkom in ’t Werkhuys voor ‘t Alternatief.
Kom naar onze Femmastand en leer meer over het combinatiedossier.

De zondagmiddag

Op de boeienweide op Linkeroever, op Het Laar in Borgerhout, aan het MUHKA op ’t Zuid, maar ook op St. Andries kan je op zondag 30 april vanaf 11 uur terecht voor een echte ‘zondagmiddag’. Zalig genieten van ’t zonnetje, met een hapje en een drankje erbij.
Meer info hierover vind je op de Facebookpagina van Plan A. Van hieruit vertrekken we naar de verschillende verzamelpunten van ‘De Grote Omarming’.

De Grote Omarming

Wij zoeken ten minste 500 Femmaleden die mee de stad willen komen omarmen op 30 april!

Femma heeft een eigen stand op de Grote Omarming: stand 7: SPOOR OOST 1 aan het kruispunt van de Schijnpoortweg en de Noordersingel.

We verzamelen om 14:30. Neem je familie, kinderen, kleinkinderen én de buurvrouw mee!

Doe iets felroze aan, en sluit mee aan!
Ben je nog geen lid van Femma of wil je graag eens nog andere Femmaleden ontmoeten?

Stuur dan een mailtje naar joke.vandeneynde@femma.be, dan zorg ik ervoor dat jullie elkaar die dag kunnen ontmoeten.

Je kan je alvast inschrijven via http://planvoora.be/de-grote-omarming/.

Tekst van Joke Van den Eynde

Reacties

Reageer