Femma Meer ging over de grens!

{$items.title}

‘Grenzeloos’ is het onderwerp tijdens het Hoogstratense themajaar 2017.  De Femmagroep van Meer vond inspiratie in het thema en besloot meteen in januari een grensoverschrijdende uitstap te plannen. 
Ook benieuwd wat er te zien is in Breda?

En wie kon dat beter organiseren dan een lid, Linda, die zelf al jaren in het Brabantse Breda woont?  Zij nam haar Femmavriendinnen maar al te graag op sleeptouw naar de mooie plekjes die Breda, gelegen net over de grens met België, te bieden heeft.

‘Dat leek ons een geweldig plan. Ikzèlf, die al zowat 15 jaar niet meer mee op Femma-reis was geweest, was nu wel van de partij.’
begint May haar verslagje.

Op dinsdag 17 januari stapte de groep in Meersel-dreef op de bus die tussen Breda en Meersel-dreef pendelde.  Ook voor de buschauffeur was dit een aangename afwisseling!  Gelijk een bijna-volle bus toen de groep 15-vrouwen-sterk opstapte.

Bij de bushalte in Breda werden we opgewacht door Linda en gingen gelijk op pad naar onze eerste koffiestop Chassé Theater aan 'Het Chasséveld',  een groot en mooi evenementencomplex (Theater, Concerten, Horeca, Casino.. enz.) waar verleden en heden mooi zijn verwerkt.

Liesbeth, een 'Bredase' te noemen daar ze er al 40 jaar woont, kwam onze groep versterken, en heeft samen met Linda de vele aandachtspunten/trekpleister van de nodige uitleg voorzien. Beiden hadden erg hun best gedaan om zich eens extra te verdiepen in de rijke geschiedenis van Breda - belangrijkste Nassaustad van Nederland - en wisten het goed te vertellen (soms met beetje hulp van spiekbriefje ;-))

GeïIllustreerd met de op de uitgestippelde route liggende gebouwen, beelden  enz.. kregen we een goed beeld van vroeger en nu. Veel van wat er tussen 1403 en 1568 door de voorvaderen van het Nederlandse Koninklijke Huis is gebouwd, is nu nog in het historische Breda te zien:  de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het Koningin Wilhelmina Paviljoen, het Spanjaardsgat, het Begijnhof (hun begijntjes vluchtten ooit naar ons eigen Begijnhof in Hoogstraten!), het Willem III-standbeeld,  het Nassaumonument, het Chasséveld, het geheel vernieuwde Centraal Station gelegen in het verlengde van het Valkenberg-park.

We hebben het allemaal gezien!  En zeer de moeite waard!

Maar wat waren we blij dat we om  13u onze koude voetjes onder tafel konden schuiven voor een heerlijke lunch bij brasserie 076.
Vooraf was ieders keuze reeds doorgegeven dus lang hoefden we niet te wachten, integendeel.
Goed aangekleed hadden we de kou goed doorstaan, maar uiteindelijk lieten sommige tenen van zich voelen...

Na de gezellige lunch was iedereen weer opgewarmd, uitgerust en hadden we er weer zin in.
We kregen enkele uurtjes de gelegenheid om de winkelstraat of de vele kleine zijstraatjes met aparte winkeltjes onveilig te maken.

Van Linda kreeg ieder een stadsplannetjes met  daarop 25 winkels en koffiestops.
Zèlf kozen we voor de laatste optie en kwamen vaak aangenaam verrast uit pareltjes van winkeltjes buiten.

We namen rond de klok van 6 de laatste bus terug.

Het was een geslaagde dag om met plezier aan terug te denken en uit te kijken naar de volgende ... Tilburg wellicht?
Bedankt nogmaals  Linda en Liesbeth
Groetjes, May

Fijn verslagje van Femma Meer!  En zo zie je maar:  heel wat talenten in onze groepen!  En zo had deze groep snel en makkelijk een betaalbare en vooral superleuke activiteit op het programma. 
Wedden dat er in jouw groep ook van die talenten zitten?

Reacties

May Rombouts schreef

Een kleine correctie bij de tekst /foutje van mij: Liesbeth woont al haar ganse leven, ruim 60 jaar, in Breda ( ipv 40) .

Een tof ideetje is uitgegroeid tot een hele fijne uitstap voor Femma Meer, en helemaal niet duur . .. Misschien zit er in jullie Femma-groep ook wel een verborgen 'gids.'... En vinden we volgende keer hier jullie verslag. Succes, grtjs May R.

Reageer