Femma helpt vrouwen in de bloemetjes zetten

{$items.title}

We kennen allemaal wel vrouwen die we bewonderen. Omwille van wat ze doen, wie ze zijn of omwille van hun doorzettingsvermogen, … Soms durven we al eens te zeggen dat ‘ze goed bezig zijn’. Maar veel vaker doen we het niet. Femma geeft je nu de kans om je bewondering uit te drukken.

Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag van 8 maart maakte Femma mooie postkaarten met de afbeelding van bewonderenswaardige vrouwen. Perfect om je waardering voor iemand uit te drukken. De opbrengst van de kaarten gaat volledig naar Gregoria Apaza, een vrouwenorganisatie in Bolivia. Twee vliegen in één klap dus.

Mijn kaartjes gaan naar…

Alhoewel ik de kaartjes nog niet heb, dacht ik al eens na naar wie ik ze zou kunnen sturen. Ik probeerde ook telkens die persoon te koppelen aan het verhaal van de vrouw op de kaart.

  • Malala Yusufzai stuur ik naar iemand die ondanks een ernstig accident, met een blijvende handicap als gevolg, het beste uit het leven wil blijven halen; ondanks de pijn, vermoeidheid en andere last.
  • Mijn mama krijgt het kaartje met Gregoria Apaza omdat ze vaak tegen de heersende opvattingen in voor haar eigen gevoel en mening is blijven gaan bij de opvoeding van mijn broers en ik. Alhoewel ik niet al haar principes volg, ben ik toch blij dat ik deze kracht om je eigen ding te doen heb meegekregen.
  • In een Afghaanse vriendin zie ik dan weer Rosa Parks. Als alleenstaande mama doet ze er alles aan om haar leven hier op te bouwen en vooral om te genieten van de vrijheden die ze hier heeft. En dat tegen de verwachtingen ten aanzien van een Afghaanse vrouw in. Een veelbetekenende opmerking die ze ooit kreeg (van een Afghaanse man), was “Je bent een man geworden.” Prachtig om te zien wat ze van haar leven en dat van haar kinderen maakt.

Het voelt heel goed om met deze kaartjes eens te kunnen zeggen waarom ik hen zo bewonder. Nu nog op zoek naar een Maria Baers en een Jeanne Devos in mijn omgeving…

Wil jij ook je bewondering voor iemand uitdrukken?

Je vindt de kaartjes in de Femmaboetiek. Al een idee naar wie je ze zou opsturen?

 

Reacties

Brigitte schreef

heel sterk Mien!

Reageer