Experts reflecteren over de combinatie arbeid-zorg

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Femma’s kijk op de combinatie van arbeid en zorg stelt de klassieke fundamenten van de prestatiemaatschappij in vraag. In 2015 willen we een netwerk opbouwen om ons dossier te verbreden en verdiepen. Daarom brachten we op 6 maart heel wat deskundigen, politici en middenveldorganisaties samen. Bekijk nu het videoverslag, de fotoreportage en lees de verhalen van onze sprekers.

Videoverslag

 

 

‘De tijd gelijk zetten met ons hart’

Ilse Ceulemans is journaliste bij Libelle en Charliemag. Ze bracht haar persoonlijke werk-gezinrelaas en pleit voor een ander soort loopbaan. Een carrière die mee evolueert met je thuissituatie.  ‘We moeten de klok gelijk zetten met ons hart, in elke fase van ons leven’.

Lees haar volledige verhaal.

‘Het voortdurende gevoel dat we te weinig tijd hebben, bezorgt ons stress en burn-out’

Joke Hermsen is tijdsfilosofe en werd door Mo*-magazine uitgeroepen als een van de meest inspirerende personen van 2014. Ze stelt vast dat we steeds meer toestellen uitvinden die ons tijd opleveren, maar tegelijk steeds meer het gevoel hebben dat we geen tijd hebben. Dat bezorgt ons stress en burn-out. We moeten de ‘kloktijd’ vaker loslaten en meer monotasken. Zo komen we dichter bij onze eigen ziel.

Beluister hier het integrale geluidsfragment.

‘Eat, work, sleep, repeat’

Eva Brumagne is algemeen directeur van Femma. Ze citeert één van de 160 vrouwen die de voorbije maanden een dagboekje bijhielden voor Femma. “Eat, work, sleep, repeat’. Het huidige voltijdse werken is niet houdbaar voor talloze vrouwen en mannen. Femma kiest een positie met het dossier ‘arbeid – zorg 2.0’. Lees de volledige toespraak van Eva en ons volledige dossier.

Fotoverslag

Je vindt een korte fotoreporgate van het evenement op de pagina van de netwerkreceptie.

Reageer