Elk mondmasker telt

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

We kunnen niet om het Coronavirus heen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om zo er samen uit te komen.  En dat heeft iedereen bij Femma goed begrepen!

Groepen kunnen uiteraard niet samenkomen.  Maar toch worden er heel veel inspanningen gedaan om verbonden te blijven.   Ze organiseren alternatieve (vaak online) activiteiten én zijn solidair door contact te houden met leden en kwetsbare mensen, te koken, boodschappen te doen, …

De oproep van Familiehulp om mondmaskers te maken viel niet in dovemansoren.  We kregen massaal reactie. Samen hebben we er al een hele hoop maskers gemaakt voor de zorgkundigen van Familiehulp.

Dit gaat niet onopgemerkt voorbij!

Zo hadden we contact met Tamara Goossens. Zij is één van de vele zorgkundigen en hielp ook zelf met het maken van mondmaskers. Wat ze heel graag wilt zeggen tegen iedereen die een mondmasker heeft gemaakt is:

“Top, een dikke pluim en super bedankt voor jullie inzet!”

Tamara, hoe het is om nu jouw job uit te oefenen?

Buiten het dragen van het mondmasker en het bewaren van afstand is het niet veel verschillend dan voorheen. Handhygiëne was sowieso al een prioriteit.

Is er een verschil in je job met voor de crisis?

Het is wel mooi om zien hoe sommige cliënten hun best doen om ons een beetje te ontwijken in hun eigen omgeving. Ook respecteren de meeste de regels vrij goed, bij cliënten die eenzaam zijn door weinig of geen familie is dit soms wat moelijker. De meeste zijn al blij dat ze even terug een gesprek kunnen voeren.

Waar maak jij je zorgen over?

Mijn ergste vrees is dat ik besmet zou worden en mijn partner zou aansteken. Die heeft eind vorig jaar diagnose van kanker gekregen. Ik mag er niet aan denken dat hij nu ook nog eens dit virus zou krijgen. Wij lopen momenteel al genoeg naar het ziekenhuis. Zijn behandeling gaat nog gewoon door. Toch doe ik mijn job enorm graag.  Ook nu, nu het wat moeilijker loopt!

Wat zijn nu de mooie kanten van je job?

De dankbaarheid en het contact met de cliënt, en hoe oud ze mogen zijn altijd grappig en leuk als ze dan uiteindelijk toch met iemand kunnen FaceTime.

Mondmaskers maken

Het ziet er naar uit dat mondmaskers een belangrijke rol krijgen in de exitstrategie uit de Coronamaatregelen.  Heel wat organisatie en gemeenten zoeken voorraad en roepen op om ze ook zelf te maken.  Vaak zorgen naaisters ook al voor maskers voor het eigen gezin, familie en vrienden.

Wil je nog mondmaskers maken voor Familiehulp?  Die zijn nog steeds van harte welkom.

Zoek je informatie over hoe je het best een goed mondmasker maakt?  En aan welke voorwaarden die moeten voldoen?
Wil je zien welke gemeenten en/of organisaties op zoek zijn naar zelfgemaakte mondmaskers om jouw steentje bij te dragen?
Is jouw gemeente of organisatie nog op zoek naar vrijwillige naai(st)ers?

Surf dan zeker naar maakjemondmasker.be en www.impactdays.co

 

Reageer