Elien is één van de Vredesvrouwen van 2014

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Op donderdag 4 december werden zeventien vrouwen uitgeroepen tot "Vredesvrouwen van 2014", een erkenning voor Belgische vrouwen die zich inzetten voor vrouwenrechten en vrede in de wereld.

Een van die vrouwen is Elien Spillebeen. Deze jonge vrouw werd door Femma West-Vlaanderen genomineerd voor deze eretitel. Elien richtte de vzw Mama Kivu op: een organisatie die initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu ondersteunt. Noord-Kivu is een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld om vrouw te zijn. Jaarlijks worden er naar schatting 60 000 vrouwen verkracht. Toch zijn er, na meer dan 15 jaar conflict, nog steeds vrouwen die de kracht vinden hun samenleving vooruit te helpen en met volle moed aan de toekomst te timmeren.

Elien Spillebeen maakte ook een aangrijpende documentaire over de vrouwen in Oost-Congo. Voor "Backup Butembo" trok ze met een kleine camera door Butembo in Noord-Kivu. Ze registreerde hoe de vrouwen hun situatie niet lijdzaam aanvaarden, maar elke dag opnieuw de moed hebben om tegen hun lot in te gaan. Elien was al bij verschillende Femma-groepen te gast om haar film te tonen en toe te lichten.

Een trotse delegatie van Femma West-Vlaanderen was aanwezig op de uitreiking van de eretitels in de Senaat.

Voor meer info over de documentaire, surf naar: www.backupbutembo.be/

Reacties

Verhaeghe Mia schreef

Elien heeft dit zeker verdiend

Rita Robberechts schreef

Proficiat Elien met je ‘Vredesvrouw’. Je verdient dit dik en dubbel met je werk voor de vrouwen in Oost-Congo. Een ruggensteun voor je grote inzet. Als vredesvrouw 2013 had ik er graag bij geweest, toch dit lukte me niet. Groetjes. Rita

Chris linsen schreef

proficiat! een sterke vrouw met het hart op de juiste plaats.

ik hou het zeker in mijn achterhoofd om het een keer te programmeren.

Reageer