Eet en kook veggie op #wereldveggiedag

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

1 oktober is het Wereld Veggie Dag. Daarom roept EVA iedereen op om op 1 oktober vegetarisch te eten en daar massaal foto’s van te posten met de #wereldveggiedag.

Het Wereld Veggie Dag gerecht

Je kunt die dag je eigen favoriet veggie gerecht maken, maar je kunt ook het Wereld Veggie Dag gerecht van Eva eens uitproberen: Boerenkoolcannelloni met veggiegehakt, paddenstoelen en pompoensaus. Chef-kok Nicolas Decloedt bedacht dat heerlijke gerecht speciaal voor de gelegenheid. In deze kookvideo toont hij hoe het moet.
Op 1 oktober deelt Eva in het Veggiehuis in Gent samen met Nicolas 200 van deze gerechten gratis uit. Kom om 12u naar de Steendam 84 in Gent en laat je bordje vullen. Wees wel op tijd want op = op!

De Veggieweek

Om iedereen warm te maken om op 1 oktober mee te doen, organiseert Eva in de aanloop ernaartoe de Veggieweek. Van 24 september tot 1 oktober kun je in heel Vlaanderen aan allerlei leuke veggie activiteiten deelnemen. Je vindt ze op www.evavzw.be/veggieweek.

Kookworkshops

Wie graag minder vlees wil eten, maar nog wat inspiratie kan gebruiken, kan ook deelnemen aan een van de kookworkshops op 1 oktober. In Hasselt, Aalst, Evergem, Sint-Niklaas, Mechelen, Brussel en Kortrijk kun je voor een prikje - 10 euro -  het Wereld Veggie Dag gerecht leren maken en krijg je heel wat tips om regelmatig een gezonde, lekkere maaltijd op tafel te zetten.
Meer info en inschrijven.

Nog meer inspiratie

Ook in onze eigen Femmaboetiek vind je heel wat inspiratie.
Het boek Vegetarisch Genieten is een absolute aanrader!

 

Reageer