Een zomerse barbecue deel 2: veggie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vorige week ging het over de goeie ouderwetse vleesbarbecue. Deze week mag het iets minder traditioneel en gaan we voor veggie. Gegrillde Portabella, maïskolven, groentenspiesjes met tofu. Lekker en gezond.

Gegrilde portabella
Voor het recept, klik hier

Maiskolven op de barbecue
Voor het recept, klik hier

De specialisten op vlak van vegetarische barbecue zijn natuurlijk Eva vzw. Zij organiseren op 6 juli opnieuw de nationale veggie barbecue dag. Op hun website vond ik heel wat leuke ideeën, zoals onderstaand receptje. Ga zeker een kijkje nemen! Er staan nog talloze recepten!

Gegrilde groenten en tofu op een spiesje
Voor het recept, klik hier

Een echte aanrader is spiesjes maken met tofu en zomerse groenten: paprika, courgette, aubergine, champignons, ajuin... Je kan zelfs voorzien dat iedereen zijn eigen spiesjes maakt met zijn eigen favoriete groenten.

Voor een vollere smaak is het beter om de tofu te marineren. Haal de tofu uit de verpakking en leg er een gewicht op zodat het vocht eruit gaat. Zo zal de tofu je marinade beter opnemen. Marineer met een mengsel van sojasaus, zoete chilisaus of een mix van de twee. Laat zeker twintig minuten trekken. In veel natuurwinkels kan je ook bereide tofu kopen.

Veel succes met je veggie barbecue!

 

 

Reageer