Een lekkere picknicksalade

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Eén van mijn beste vrienden trouwde afgelopen vrijdag. Eindelijk nog 's een trouwfeest! Maar deze keer geen traditionele trouw met receptie, diner met buffet en dansfeest, maar een picknick in het park. Meer nog, in plaats van een trouwcadeau, nam iedereen een picknick-gerecht mee. Een feestelijke potluck dus!

Er waren zo'n 50 mensen, dus dat vergde toch wel wat planning. Uiteraard deed ik ook mee, en wilde ik wat meer dan de zoveelste 'koude patatjes' of pastasalade. Maar natuurlijk mocht het ook niet tijdsintensief zijn door een hele drukke week. Het kookboek Plenty bracht (zoals zo vaak) inspiratie. Ik maakte de heerlijke (licht aangepaste) mango-rijstsalade met kokos.

Ik maakte de salade in viervoud de dag vooraf. Het ontvellen van de paprika's viel wel tegen. Eén paprika ontvellen valt wel mee, maar als je er acht doet ben je er wel even mee bezig. Ik paste ook de hoeveelheid rijst aan, want ik wou vooral een frisse, niet te zware salade. In de juiste veronderstelling dat dit vast niet de enige rijstsalade zou zijn. De nootjes en de kokosschilfers deed ik er last minute bij. Resultaat: een heerlijke zomerse salade!

Reageer