Een kaarsje op 14 december

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Een kaarsje aansteken voor overleden kinderen. Het is ieder jaar opnieuw een eenvoudig maar mooi gebaar van mensen wereldwijd, telkens op de 2de zondag van december.
Deze Worldwide Candle Lighting valt dit jaar op zondag 14 december.

Aan ieder die wil, vragen we om op die dag om 19 uur een kaarsje te branden voor alle kinderen ter wereld die gestorven zijn. Het is een gelegenheid om eens stil te staan bij het leed van zovele ouders en familieleden die een kind verloren.

En omdat het een wereldwijde oproep is, zal er op 24 uur tijd een ware golf van licht door alle continenten heen gaan.
Doe mee aan deze internationale herdenkingsdag die nu al voor de 12de keer georganiseerd wordt.

Info: www.wclvlaanderen.be, tel. 03 636 25 20
 

Reacties

Sofie Verspeeten schreef

Hey, mijn vroedvrouw en haptonomisch zwangerschapsbegeleidster van weleer organiseert een ontmoetingsmoment hierrond die avond. Je bent welkom in 't Verstand Van Leven in Horebeke, deuren om 17h00, herdenking om 18h00.

Ouders, grootouders, broers of zussen en andere familieleden zijn welkom. Aanwezigen mogen foto's, tekeningen of souvenirs meebrengen die hen aan hun kind herinneren. Deze dingen worden die avond samen neergezet en omringd door kaarsjes. In zachtheid herinneren we al die kinderen door muziek, een verhaal, troostende woorden en het prachtige lied speciaal voor Wereldlichtjesdag geschreven "Precious Child".

Als het weer het toelaat worden ter afsluiting van de herdenking de namen van de kinderen voorgelezen bij een vuur op de binnenkoer van de hoeve. Na afloop is er nog tijd voor een warme kop soep of chocomelk.

Meer informatie en inschrijven voor de bijeenkomst in Horebeke via evelyne.vandercasseyen@tastbaarwelkom.be

De bijeenkomst is gratis, wel graag aanmelden. Wees van harte welkom!

Reageer