Een geslaagde eerste date: zeven te vermijden lichaamsblunders!

{$items.title}

Een eerste date met een potentiële partner? Meestal zet je aan de hand van je lichaam je beste beentje voor. Te veel lichaamssignalen geven kan de ander echter angst aanjagen. Hierbij zeven tips wat je vooral niet moet doen.

Snelle bewegingen maken
Wat je vanbinnen voelt, heeft een invloed op je lichaamstaal. Ben je nerveus tijdens het eerste afspraakje? Dit uit zich soms in het maken van flitsende bewegingen en te snel praten, waardoor de ander kan denken dat je ze niet allemaal op een rij hebt. Neem wat tijd voor een zelf-evaluatie tijdens het afspraakje en vertraag eventueel je spreektempo en je bewegingen.

Te veel jaknikken
Af en toe knikken is goed om aan te tonen dat je jouw date zijn mening deelt. Wees echter niet overenthousiast! Te veel knikken terwijl de andere aan het woord is, kan de indruk creëren dat je niet echt luistert en dus geen behoefte hebt hem beter te leren kennen.

Hem aanraken
Na enkele drankjes en een aantal lachsalvo’s lijkt de tijd rijp om je date kort aan te raken. Toch probeer je dit beter niet te doen omdat je iets te hevig zou kunnen overkomen. Bouw de spanning langzaam op, het maakt de eerste aanraking tijdens het tweede of derde afspraakje des te specialer.

Intens oogcontact zoeken
Oogcontact is een must om je interesse te laten blijken, maar volg zijn blik niet altijd in de hoop in zijn ogen te kunnen staren. Dat vindt hij hoogstwaarschijnlijk beangstigend. Probeer liever ‘toevallig’ oogcontact te maken, bijvoorbeeld wanneer je van het damestoilet terugkeert. Let wel dat je het slechts enkele seconden aanhoudt. Ook voor hem moet er een uitdaging zijn!

Friemelen
Nagelbijten, met je vingers op tafel tikken, servetten versnipperen, friemelen aan het tafelkleed, niet stil kunnen zitten... Je komt bloednerveus, wantrouwig of ongeïnteresseerd over voor je date.

Je armen kruisen
Het mag dan wel comfortabel zijn om met gekruiste armen te staan of zitten, date-vriendelijk is het allesbehalve. Je komt afstandelijk over. Laat je armen losjes naast je lichaam hangen als je deze man echt ziet zitten, zo weet hij dat je openstaat om hem beter te leren kennen.

Schouderklopjes geven
Elkaar een knuffel geven na een eerste date kan, maar het is wel fout als je hem klopjes op zijn schouder of rug geeft. Je doet dit misschien omdat je een beetje zenuwachtig bent of je hem niet de indruk wil geven dat je meer wil. Hij interpreteert het als een signaal van desinteresse en vermoedt dat je hem alvast wil waarschuwen dat het niets zal worden tussen jullie.

Bron: Nieuwsblad.be

Reageer! Heb jij nog goede do’s en dont’s voor een eerste date?

Reageer