Een dagje in het leven van een groepsbegeleidster

{$items.title}

Binnenkort ga ik met pensioen en daardoor zien mijn laatste dagjes er wel een beetje anders uit dan u zou verwachten. Opruimen, archiveren, doorgeven en afscheid nemen…


Bijna 40 jaar werkte ik in ‘de beweging’, waarvan 36 jaar in Femma en 4 jaar bij Beweging.net en had ik de job van mijn leven: groepen opstarten, begeleiden en ondersteunen.

Lokale groepen, beleidsgroepen, werkgroepen…in verschillende provincies en in Brussel.

Ik heb het geluk gehad om heel veel fijne mensen te ontmoeten, die het beste van zichzelf gaven . Heel veel straffe madammen, ook die hun stoute schoenen aantrokken en opkwamen voor zichzelf en voor andere vrouwen kortbij maar ook wereldwijd.
Vrouwen die het voor mij ook heel bijzonder maakten.

Mijn respect voor de talrijke vrijwilligers is met  de jaren alleen maar toegenomen…wat jullie verwezenlijken is indrukwekkend. Jullie mogen hier terecht fier op zijn.

Door Femma heb ik  vriendinnen voor het leven gekregen.

Ik drink op het béste
Van vandaag en van morgen
Ik drink op het mooíste waar ik van hou
Ik drink op het maximum
Wat er nog in zit
In vandaag en in morgen
In mij en in jou!!
(Paul van Vliet)


Ik wens jullie allemaal en elkeen in het bijzonder heel veel voldoening, plezier en ‘zin’ in al wat je ‘onderneemt’ en fijne mensen op je weg.

Van harte,
Chris

 

Reacties

Eliane Morris schreef

Geniet er van Chris .

Eliane

Marita Abas schreef

Lieve Chris,

wij hebben een heel speciale band. Door jou ben ik een echte femmaniste geworden. Je hebt mij geleerd dat elke vrouw met haar eigen talenten iets kan betekenen voor de vrouwenbeweging. Dat je een verantwoordelijkheid hebt, om op te komen voor al de vrouwen die het niet kunnen en durven. Lieve vriendin, wens je van harte nog vele mooie jaren met je gezin en al je lieve kleinkinderen! Dank U Chris!

Christa Mestdagh schreef

Lieve Chris,

mooi deze dag van jou!

Ook ik dank je vanuit O en W-Vl voor alles wat je deed en betekende voor Femma en voor onze vrijwilligers.

Je blijft voor altijd in m'n hart!

Christa

GIna schreef

Chris

Ik vind jou een "straffe madam "

Met een hart voor Femma en de zorg voor vrouwen met eender welke achtergrond

Dikke chapeau

Hopelijk verliezen we jou niet uit het oog en blijf jij een super vrijwilliger

Geniet nog met volle teugen

GIna

Kristel Jappens schreef

Lieve Chris... Bedankt! Bedankt voor de vele kansen die ik kreeg. De uitdagingen die je ons als directeur gaf maar ook de ruimte om te groeien. Bedankt dat ik je op mijn pad heb mogen ontmoeten, eerst als vrijwilligster daarna als collega. Dat ik je ga missen ... dat staat vast. Het gaat raar zijn ... Het zal wennen worden ... Het zal ... anders zijn. Maar de erfenis die je ons achterlaat zullen we koesteren en verder aan werken. Je groepen zijn in goede handen ... Je vervangen kunnen we niet maar we kunnen je waarden en misie rond het vrijwilligersbeleid nog sterkere fundamenten geven. Bedankt ... Voor alles! Ik zeg geen vaarwel, maar een welgemeend Tot ziens!

alis lories schreef

Lieve Chris, dankjewel voor je enthousiasme en al je inzet in femma. Vele jonge en minder-jonge vrouwen hebben vele jaren van jouw talenten mogen genieten. Nu mag het wat rustiger aan en geniet van alle mooie mensen en dingen die je levenspad kruisen.

Sarah Wouters schreef

Hey Chris,

Ik wens je het allerbeste en wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen in Leuven ofzo...

Geniet ervan!!!

Rie Claessen schreef

Dag Chris,

Bedankt voor wat je deed voor zovelen en op zoveel plaatsen.

Het was fijn je af en toe te ontmoeten, vroeger en ook later in onze eigen afdeling die je vaak kwam steunen.

Ik wens je nu het allerbeste toe. Geniet van alles wat nog komen zal.

Vriendschappelijke groet,

Rie

Uw dochter schreef

Lieve moeder,

Ik ben bevoorrecht! Nu je pensioen eraan komt, is er tijd! Meer tijd! Ik moet geen afscheid nemen, ik krijg nog wat meer! Nu ik richting Aeropolis trek, trek jij eruit... Het moet zo zijn... Ik lijk fysiek sterk op jou, voel dezelfde gedrevenheid, ben ook steeds meer van Femma gaan houden! Het op de barricade staan, opkomen voor anderen, ... Jij hebt het me allemaal voor gedaan! Ik ben supertrots op je ( en jij ongetwijfeld ook op mij '-)) Je gaat nu op welverdiend rustpensioen... Ik ben bevoorrecht!

zoon schreef

In woorden is moeilijk te beschrijven wat ons mama allemaal voor haar werk deed.. een nine to five job.. neen neen, daar deed ze niet aan mee! Avonden, weekends, ze stond altijd klaar waar nodig... en dit zeg ik als trotse zoon want ook wij als kinderen konden altijd op haar rekenen...respect!! Nu is het tijd om te genieten, te genieten en nog meer te genieten!!

Robberechts Rita schreef

Dag Chris,

ik wil wat op papier zetten, maar de lettertjes worden vaag... Niet alleen moeilijk om mijn woorden te vinden maar mijn toetsen op het klavier worden troebel bij het zien van al die mooie ervaringen met jou.

Van jou hebben we veel geleerd, mogen botsen en mogen vieren, mogen fier zijn en mogen herbeginnen....

En als ik we schrijf, dan heb ik het over de vrijwilligers. Wie draagt de vrijwilligers meer in haar hart dan jij. Jij maakt ons groot in al ons kunnen.

En ik hoop dat het een geschenk voor jou mag zijn: al die vrouwen die door jouw geloof, groot geworden zijn.

Bedankt Chris

Ik wens je veel vreugde met je kinderen en kleinkinderen.

hartelijk

Rita

siene verhelst schreef

dag Chris,

Nooit heb je je geërgerd aan zaken en zeker nooit aan mensen in onze beleidsgroep! Ik wens dat ik me ooit ook zo'n attitude kan aanmeten. Je moet van een speciaal soort klei zijn gebakken.

Vanwege een vrijwilligers die hoog in het vaandel draagt

siene

Lobke schreef

Dag Chris, we zijn niet lang collega's geweest maar vond het wel superfijn om jou te leren kennen!

Op een welverdiend pensioen!

ilse de vooght schreef

Dag Chris,

Bedankt voor de fijne samenwerking. Geniet van je nieuwe leven en laat het oude niet los. Blijf vooral op die barricades staan.

Ilse

Marina De Smedt schreef

Dag Chris,

Het is al een tijdje geleden dat we mekaar nog eens ontmoet hebben maar in het verleden vond ik het altijd fijn om met jou een babbeltje te slaan.

Ik wens je een mooi nieuw leven en geniet er met volle teugen van.

Het was echt heel fijn om jou te mogen leren kennen.

Viviane Deleeuw schreef

Beste Chris,

Ik ben heel blij maar vooral dankbaar dat ik samen met jou en vele andere sterk gedreven vrouwen Femma een gelaat mocht geven.

Een gelaat dat sterkte, durf, trots, respect en vooral enthousiasme uitstraalt.

Femma, een mooie geheel waarvan ik één deeltje mag zijn.

Bedankt voor alle kansen, aanmoedigingen en steun die ik van jou gekregen heb.

Chris, geniet na van al wat voorbij is.

Maar, geniet vooral van wat nog komen gaat.

Hartelijke groetjes

Viviane

Riet schreef

Liefste Chris,

Een echte Femmamdam. Een dam!

Wat een engagement. Altijd in het moment!

Je hebt zoveel vrouwen warm gemaakt voor Femma. Je leefde voor je groepen en de vrouwen die zich elke dag inzetten, net als jij zelf.

Een ontginner, een tripple B-er, een pionier aan de basis. Vlaams-Brabant wordt nu nog onveiliger. Pas op: ze komt er aan!

Merci voor je inzet, talent, engagement!

Eva schreef

Beste Chris,

als ik aan jou denk, dan denk ik aan passie. Een vrouw uit één stuk die zoveel jaren lang in vuur en vlam heeft gestaan voor Femma, haar vrijwilligers, haar koers, haar feminisme. Bevlogen, bewogen en beweeglijk. Als we het aan nieuwe collega's moeten uitleggen wat dat is, zo'n triple B medewerker, zullen we jou als voorbeeld gebruiken.

Dankjewel, Chris, voor alle offers die je voor Femma hebt gebracht ook: tijd die je niet bij je familie was, tijd die je investeerde in naar groepen en vrijwilligers gaan, lange vergaderingen, nachtelijke kopzorgen. Ook dat hoorde erbij. Je hebt ons die tijd van jouw leven gegeven en daar zijn we je heel dankbaar voor.

Brigitte schreef

lieve Chris

het leek wel alsof jij meer dan 24 uur in een dag had. Wat jij kon doen en verwezenlijken, het blijft me verbazen. Je kan het zo mooi vertellen, over de vele groepen en vrijwilligers met wie je in contact kwam, de zorg voor je ouders, de Celle, je kinderen en kleinkinderen, de vrienden, de buren en ga zo maar door. Mooie verhalen, soms droevig, dikwijls vol geestdrift en soms ook een beetje gefrustreerd. Maar altijd even gedreven.

We verliezen mekaar niet uit het oog. Gelukkig

Geniet zeker van de vele jaren die er nog voor je liggen. En neem zeker ook voldoende tijd om voor jezelf te zorgen. Dat heb je verdiend!

Femma Meise Eversem REL schreef

Dag Chris,

we wensen je nog een lang rustig pensioenleven toe (alhoewel bij de meesten die op pensioen zijn, wordt het nog drukker dan tijdens hun beroepsleven). We zijn je vooral dankbaar voor je immers aanwezige Femma-enthousiasme en -uitstraling, indien nodig konden we steeds bij jou terecht. En we zijn er zeker van dat je Femma voor eeuwig in je hart draagt. Blijf vooral genieten van alles wat nog op je pad komt!

Het ga je goed en nog een dikke dankjewel voor alles!

Els Moerman schreef

Dag Chris,

DANK voor jouw Femma-gedrevenheid uit het hart!! Ik wens dat je met dezelfde toewijding, nu bovenal de graantjes van 'pensioen' zal pikken: chillen, uitwaaien of zonnen, relaxen, lekker niks hoeven vandaag, wegdromen of dromen herbeleven, passies volgen, genieten,... Effe afkicken en dan lekker plonsen hé ;-) Dank en liefs!

Kathleen Dequinnemaere schreef

Dag Chris

Bedankt voor de fijne gespreksmomenten daarheen de 4 jaren dat ik bij Femma werk. Ik heb er steeds iets van meegedragen.

Het ga je goed!

Bogman Christiane schreef

Hallo Chris,

Van harte gefeliciteerd met je pensioen. Geniet van je kinderen en kleinkinderen. Met jou was het een mooie tijd, toen je als afdelingsverantwoordelijke regelmatig in onze afdeling kwam en ik je regelmatig eens aan de telefoon kreeg wanneer het wat lang geleden was dat je "Krokegem" nog gezien had.

Ik mis die tijd want momenteel kennen wij niemand meer van Femma...alleen nog een "webwijzer". Hopelijk wordt de menselijke band van Femma opnieuw wat meer aangespannen.

Dit zijn echter dingen waarmee ik jou niet meer moet vervelen.

Nog veel geluk en veel plezier in je verder leven.

Chris

Groetjes

Lieve De Munck schreef

En dan is het nu zover: een welverdiend pensioen dat je waarschijnlijk toch wel een dubbel gevoel geeft!

Bedankt voor de fijne samenwerking de voorbije 30 ! jaar. Bedankt voor je enthousiasme, je gedrevenheid, je gesprekken en je luisteren en geniet van elke dag die komt. Want je ziet: 30 jaar is zo voorbij :-)

Johan Saenen, S-Plus schreef

Chris,

Je was een absolute meerwaarde voor ons sociaal-cultureel werk in Vlaanderen. Bovendien was een fijne collega binnen ons Platform SCW.

Het ga je goed !

Line Windey schreef

Keep up the good vibes, Chris. Hou je passie vast. Het siert je!

Veel succes!

Line

Chris De Cock schreef

Heel erg bedankt voor al die fijne woorden...Ik was blij verrast om dit allemaal te lezen.

Vrijwilligers, collega's, mensen die ik al lang niet meer gezien had, maar ook waar ik tot nu mee heb samengewerkt...

Ook Lien en Bert, een dikke merci.

Jullie zijn me allemaal heel erg dierbaar.

Veel liefs, Chris De Cock

rita moens schreef

bedankt Chris voor de bijzondere band die jij had met KAV Opwijk ! we hebben echt heel veel aan jou gehad ... nu kennen we helaas die grote vreugde niet meer met Femma ... zoals Chris van Krokegem zegt (alleen de Webwijzer) ... jammer ! Maar we wensen jou veel vreugde in al de dingen die je nu gaat doen met je familie ! het ga je goed ! Rita

De Jonghe Bea schreef

Hey, dag Chris

ik heb een vraagje: ben jij Chris De Cock die ik nog ken van in de VKSJ te Sint-Niklaas? ik, vanuit Sint-Niklaas, heb je nooit ontmoet op iets van Femma (andere provincie); Kris Claeys heb ik wel soms gezien.

Als ik al die reacties lees naar aanleiding van je 'op rust gaan', dan denk ik aan vele van onze vroegere medeleidsters vanuit Vksj die allemaal heel sociaal bewogen meewerken op verschillende niveau's van bewegingen.

Een resultaat van onze vroegere beweging, denk ik dan.

Chris, ik hoop dat je inderdaad nog veel kan genieten en hopelijk komen de 'oud-leiding' van VKSJ ook nog eens bijeen om te kunnen bijpraten.

Een oud-leidster van Tereken

Bea

Reageer