Een creatieve oplossing voor de rommelkast

{$items.title}

Vakantie, tijd voor plezier
en het nuttige aan het aangename koppelen.
De kast is een rommeltje en dus zoek ik oplossingen. Vorig jaar heb ik enkele oude dozen gebruikt om meer overzicht te krijgen in de kast. Een doos voor feestversiering, zaklampen, …
Dit is handig, maar niet zo mooi. Daarom wou ik de dozen versieren.

Collega Veerle haalde haar inspiratie uit Inspiratie voor Creatie.  In het boek worden kapstokken op deze manier onder handen genomen.  Maar de techniek is voor vele andere toepassingen bruikbaar.

Eerst de dozen in een mooi kleurtje schilderen. Zoals je ziet is niet elke verf geschikt, je moet een goed dekkende verf hebben.
 

Ik gebruikte voor de groene dozen plakkaatverf en voor de blauwe dozen een restje verf van de kinderkamers.

Een extra tip:  Ik doe meestal een plastic zakje over mijn verfbakje, dan is alles snel opgeruimd en komt de verf niet bij het afvalwater.

Als de verf goed droog is breng je de lijm voor decoupage aan. Je leest best de gebruiksaanwijzing van jouw lijm.
 

 

Je haalt het bovenste dunne laagje met de tekening van de servetten.

 

 

Dit kleef je op de nog vochtige lijm.
Je drukt het goed aan.

 

 

Daarna na nog een laagje lijm over het servet aanbrengen. Je brengt de lijm best aan van binnen naar buiten, anders kan het servet oprollen (zie linker bovenhoek van de uiltjes servet).

Je kunt de servetten ook in een vorm knippen of scheuren.

De kinderen kunnen ook helpen door hun eigen doos te versieren. Zo houden mijn dochters hun herinneringen van het kamp en de vakantie bij en is het toch geen rommeltje.

 

Tekst en foto's:  Veerle Dehertog

De wereldse dozen van Femma Rode

Femma Rode organiseert regelmatig crea-activiteiten met de vrouwen in het asielcentrum Alsemberg.  Ook zijn waren onlangs creatief met dozen.  Zo kregen de dozen en de oude wereldkaarten een nieuwe bestemming. 

Het mooie resultaat:

 

Heb jij ook zo'n creatieve dozen in of op de kast?

Reageer