Een blik in een dagboek

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

MAANDAG
Een vrije dag. Mijn dochter helpen poetsen in het huis waar ze binnenkort intrekt. Naar het ziekenhuis, op bezoek bij m’n schoonmoeder: 88 jaar, gevallen, heup gebroken, geopereerd…  Ze ziet het niet goed zitten. Tussendoor boodschappen doen, koken, het huis opruimen en alles klaarleggen om morgen weer te gaan werken. Wanneer me-time?

DINSDAG
De tuinman maakte onze tuin ‘winterklaar’. Hij ligt er piekfijn bij. Een zorg minder. Een fijn gesprekje gehad met de startende ondernemer die van z’n hobby zijn beroep heeft kunnen maken.

WOENSDAG
Als leerkracht en klastitularis vraag ik me af hoe die 18-jarigen, met zoveel zorgen, hun hoofd nog bij de les kunnen houden. Mijn bijdrage? Luisteren, aanmoedigen en desnoods doorverwijzen.

DONDERDAG
Voor de zoveelste keer geprobeerd om met m’n ex-man tot een regeling te komen over ons huis. Hij wil het onderste uit de kan. Ik wil het kopen, maar kan het bedrag dat hij in z’n hoofd heeft niet betalen.

VRIJDAG 
Een heerlijke theeklets gehad met Leila, een studente uit Ecuador die een jaartje bij mij verblijft. Zo anders en ook zo hetzelfde als mijn eigen dochters. 

ZATERDAG
Ik maakte deze zomer een kruidentuintje in een bak van 1 m². Nooit gedacht dat je daar zoveel plezier van kan hebben als je graag kookt.

Heb je zin om ook gedurende een paar weken dagelijks heel kort op te schrijven wat jou boeit, waar je mee bezig bent, wat je boos of gelukkig maakt? En het dan ook met ons te delen? Geen epistels of lange ontboezemingen, maar slechts enkele regels per dag, een gedachte, een feit of een ervaring? Vraag dan hier je persoonlijke dagboekje aan.

Reageer