Drie redenen om een daguitstap naar Kortrijk te plannen

{$items.title}

Kortrijk 1302
Het is een jaartal dat iedereen in zijn hoofd heeft zitten sinds de schoolbanken.  De relatie met de veelal saaie geschiedenislessen vergeet je meteen wanneer je in het Kortrijk 1302 museum stapt.   Kortrijk 1302 is een interactief en multimediaal museum voor groot en klein over de Guldensporenslag (11 juli 1302). Je kan er maliënkolders, zwaarden en goedendags betasten, je ziet de hoofdrolspelers van het conflict opnieuw tot leven komen en je kan er het verloop van de veldslag volgen op een reuzegrote maquette. Verteller van dienst is Gilles li Muisit de oude abt van de abdij van Saint-Martin. Hij voert je terug naar het verleden en is je gids door zeven eeuwen geschiedenis van Vlaanderen. Als afsluiter kijk je naar een verrassende film over de traditievorming rond 11 juli.


In 10.000 stappen de stad beleven
Uit onderzoek blijkt dat we 10.000 stappen per dag moeten afleggen om in topconditie te blijven. Reden genoeg voor Toerisme Kortrijk om een wandeling te ontwikkelen die precies 10.020 stappen telt. De wandeling kadert in het project ‘Kortrijk, 10.000 stappen-stad'. Deze gloednieuwe wandeling neemt je mee naar alle highlights van de stad. Van de Broeltorens en de Budatoren over de Skatebowl en het Belfort tot en met het Begijnhof. Goed voor de conditie en reuzeinteressant!  De gids kan je gratis afhalen op de toeristische dienst in het Begijnhof.


K in Kortrijk
Midden maart opende shoppingcenter K haar deuren, pal in het centrum van Kortrijk.  Het is een hoogstandje van moderne architectuur.  Door de samensmelting van de winkelstraat buiten, en de straat op het gelijkvloers van de shopping, merk je nauwelijks dat je van de winkelstraat afgaat.  Op de eerste verdieping koos men voor een groot open vlak, dat bijna aanvoelt als een marktplein.  De tweede en hoogste verdieping is maar half zo diep als de eerste verdieping, zodat je vanop de terrasjes lekker kan genieten van het uitzicht op de winkelende mensen onder je.  Het dak is bijna volledig uit glas opgetrokken.  Dit samen met de inkijk die vanop elke verdieping mogelijk is, creëert een heel open en luchtig gevoel.  Er is betaalparking voorzien, maar door de nabijheid van het station en enkele bushaltes is het zeker makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.  Meer info vind je op www.K-in-kortrijk.be

Links:
•    www.kortrijk1302.be
•    www.toerismekortrijk.be
•    www.k-in-kortrijk.be

Geschreven door Krisje Tordoir met de tags dagtrip.

Reageer