Doe mee aan 30 dagen voedselwinst

{$items.title}

Daag jij jezelf uit om van 1 tot 30 november te gaan voor zo weinig mogelijk voedselverlies?  Dan kan je je vanaf nu registreren op www.30dagen.be/voedselwinst

Doe mee!

"30 dagen voedselwinst" daagt je uit om het voedsel dat je in huis haalt ook daadwerkelijk op te eten. Lijkt simpel? Toch is het dat niet altijd! Iedere Vlaamse consument verspilt gemiddeld tussen de 18 en 26 kilo voedsel per jaar!
Daarom helpt de campagne met tips en tricks om je koo(p)(k)gedrag beter te kunnen inschatten, te koken met restjes en te experimenteren met klassieke en minder voor de hand liggende bewaartechnieken. Wie deelneemt gaat met zichzelf en de andere deelnemers de strijd aan om telkens beter te worden in het winnen van voedsel. In de loop van de maand krijg je zicht op de berg voedsel die we in Vlaanderen met z'n allen weten te winnen!

Doe mee

Wie niet voortdurend de computer of smartphone in de hand wil hebben, kan op de website  een kalender printen voor in de keuken. Vergeet wel niet om wekelijks even alles over te tikken in je 30dagen.be kalender. Er liggen namelijk een stapel fijne cadeautjes klaar voor wie zijn of haar cijfers laat meetellen.

Dit is een campagne van de Vlaamse Overheid

Tip!

In het Femma magazine van oktober vind je 3 recepten uit het boek 'No food to waste' en krijg je 10% korting bij aankoop van het boek.  Iets om naar uit te kijken!

Heb jij ook tips om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen?  Deel ze met ons en zet anderen op weg!

Reageer