DIY: creatief met beton

{$items.title}

Stoere en strakke decoratie is momenteel heel in! Ik ontdekte vorig jaar in een lokale hobbywinkel beton van Rayher. Perfect materiaal om thuis zelf mee aan de slag te gaan en de leukste spullen te maken voor huis én tuin!

Dit heb je nodig:
  • 2 moules die je project vorm geven: één waar je de beton ingiet, een 2e om de beton een bepaalde vorm te laten aannemen.
  • hobbybeton
  • extra gewicht: zand, water,...
  • eventueel materiaal om je beton te decoreren: kalkverf, bladgoud, vernis
  • een restje klei
Zo ga je te werk:
  1. Maak een worstje uit klei. Verbind de uiteinden met elkaar zodat je een cirkel bekomt. Leg dit op de tafel en zet je grootste vorm er op voor stabiliteit. Dit hoeft enkel wanneer je vorm onderaan niet recht is.
  2. Je moules wrijf je zeer goed in met olie zodat het beton er later makkelijk uit komt! Giet je beton in de grote vorm en kies nog een kleinere die je erin plaatst. Laat het beton enkele minuutjes rusten om de lucht te laten ontsnappen. Je zult verschillende kleine luchtbelletjes zien ontsnappen terwijl je wacht.
  3. Het geheel fixeren is zeer belangrijk want het beton duwt je kleine vorm zo weer omhoog! De kleine vorm werd hier gevuld met zand en daarop plaatste ik een klein emmertje. Dat werd voor 3/4 gevuld met water om extra gewicht te hebben. Alles blijft op zijn plaats door stevige tape.
  4. Laat dit goed uitdrogen. Eenmaal het beton goed uitgehard is, kun je gaan schuren. Zeker de randen bovenaan waar je een wit 'beslag' ziet. Hou je liever van een ruwe look, dan kun je er eventueel voor kiezen om het geheel niet te schuren.
  5. Daarna volgt het leukste gedeelte: afwerken. Versier je schaal/vorm naar eigen smaak met verf, bladgoud,...

Zoals je ziet zit er in het midden van mijn grote schaal een 'lijn'. Ik kleefde op de buitenkant van mijn kleine vorm (die ik IN de beton plaatste) een strookje vilt. Zo krijg je een inkeping in je beton als accent. Voor de rest hield ik de versiering van de schalen heel sober zodat het beton alle aandacht krijgt!!

 

Hobbybeton is een leuk én eenvoudig materiaal om mee te werken. Ideaal om een decoratiestuk te maken voor op je tuintafel! 
Maakte je zelf al projectjes in hobbybeton?  Deel je resultaten in de Facebookgroep Femma Zelfgemaakt en inspireer andere creatievelingen.

 

Wendy van Wikkelgatjes schreef deze blog na een workshop bij De Banier.  Volg haar Facebookpagina en mis niks van haar creativiteit!

Zie je het niet zitten om hier op je eentje aan te beginnen?  Nog eventjes geduld want vanaf januari 2017 kun je deze workshop ook in vele Femmagroepen volgen.
 

Wist je trouwens dat alle Femmaleden korting krijgen bij De Banier?

Bij De Banier ontvang je op vertoon van je Femmapas een directe korting van 6 % op de aankoop van creatieve materialen. Daarnaast is er een korting voor wie veel koopt. Ligt je totale aankoopbedrag hoger dan 100 euro, dan krijg je 10% korting op creatief materiaal. Ligt je totale aankoopbedrag hoger dan 300 euro, dan vallen niet alleen de eventuele verzendkosten weg maar krijg je ook nog eens 12% korting op creatief materiaal. Is je totale aankoopbedrag groter dan 500 euro, dan krijg je zelfs 15% korting op creatief materiaal.
De korting is niet van toepassing op boeken, chiromaterialen, circus- en spelmateriaal en workshops.

Er is een winkel in Antwerpen, Aalst, Brussel, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen, Roeselare, Turnhout en Sint-Niklaas. Meer info over de verkooppunten en De Banier vind je op www.debanier.be.

Andere voordelen met je Femmapas


 

Reacties

Christiane Tansens schreef

Aangezien wij deze activiteit organiseren zouden wij graag een lijst van de lesgevers hebben.

Reageer