Deze dingen doen vrouwen beter

{$items.title}

Vrouwen zijn beter in studeren, in orde houden, en in solliciteren. Ze eten gezonder, zijn minder snel ziek en leven ook langer dan mannen. En ten slotte zijn ze ook betere managers en investeerders. Allemaal bewezen in studies die The Cosmopolitan oplijstte.

Studeren
Vrouwen zijn betere leerlingen, toont een studie van de universiteiten van Georgia en Columbia aan.  Ze zijn aandachtiger, meer flexibel en beter georganiseerd. Na de middelbare school zijn er ook meer vrouwen dan mannen die afstuderen en een bachelordiploma halen. Daarnaast hebben mannen meer tijd nodig om hun studie succesvol af te ronden. 

Slimmer
Uit een onderzoek naar IQ-tests (door onderzoeker James Flynn) over de hele wereld blijkt dat vrouwen gemiddeld een hoger IQ hebben dan mannen.

Orde houden
Een studie van de San Diego State University (VS) onthult dat je in een mannenkantoor meestal meer bacteriën terugvindt dan in een vrouwenkantoor. Volgens wetenschappers zijn vrouwen minder hygiënisch dan dames en bevat hun kantoor daarom 10 tot 20 procent meer bacteriën.

Solliciteren
Vrouwen kunnen beter omgaan met de stress die bij een sollicitatiegesprek komt kijken, stelt een studie van de University of Western Ontario.  En dit komt dankzij hun grondige voorbereiding van het gesprek.

Troost zoeken
Een onderzoek van Mind, een organisatie die zich inzet voor mensen met mentale problemen, toont aan dat vrouwen makkelijker over hun problemen praten. Uit de resultaten blijkt dat 53 procent van de vrouwen over haar problemen praat met vriendinnen, bij de mannen zoekt amper 29 procent steun bij vrienden.

Gezonder eten
Een studie die de Universiteit van Minnesota uitvoerde bij meer dan 14.000 mensen, wees uit dat vrouwen sneller naar gezond voedsel grijpen dan mannen. Voor mannen volstaat een diepvriespizza en een stuk vlees, vrouwen hebben meer nood aan groenten en fruit op hun bord.

Minder snel ziek
Dankzij een studie aan de Universiteit van McGill weten we dat vrouwen bij het bestrijden van infecties hulp krijgen van het hormoon oestrogeen. Het hormoon bevat een bepaald enzym dat het lichaam helpt verdedigen tegen bacteriën.

Langer leven
Van alle mensen ter wereld die ouder zijn dan 100 jaar, is 85 procent vrouw. Dat bleek uit de New England Cenenarian Studie die in 2008 werd gepubliceerd. In het algemeen wordt aangenomen dat vrouwen zo'n 10 jaar langer leven dan mannen.

Een betere manager
Volgens managementexpert Jay Forte, auteur van het boek 'Fire up your employees', kunnen vrouwelijke managers beter luisteren, problemen oplossen en multitasken. 'Op dit moment is onze economie erg gericht op diensten, dus is het belangrijk dat je je werknemers gemotiveerd houdt, iets waar vrouwen beter in zijn', vertelde hij in een recent interview met Daily News.

Investeren
Een studie van de financiële website Digital Look wees in 2005 uit dat vrouwen betere investeringen doen dan mannen. De website bekeek meer dan 100.000 portfolio's en concludeerde dat vrouwen op jaarbasis gemiddeld 17 procent winst maakten, tegenover 11 procent bij mannen. In het algemeen wordt aangenomen dat vrouwen voorzichtiger zijn met investeringen dan mannen.

Bron: www.standaard.be

Reageer