December Geefmaand: geef je ongebruikte spullen weg

{$items.title}

December staat in het teken van cadeautjes: Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar zijn dé momenten om op zoek te gaan naar leuke pakjes. Winkelstraten en webshops worden overrompeld. Dat terwijl er zoveel spullen ongebruikt in onze kasten liggen. Tijdens December Geefmaand roept Netwerk Bewust Verbruiken op om die spullen weg te geven. Door ze bijvoorbeeld in een geefkast te plaatsen, kan je eenvoudig geven en nemen.

Maak van december een #geefmaand

Iedereen heeft heel wat ongebruikte spullen in z'n kast liggen. Maak tijdens de feestdagen iemand gelukkig met wat je niet meer nodig hebt. Eenvoudig, leuk én duurzaam. Wie weet is iemand heel blij met dat houten schommelpaardje dat je niet meer gebruikt, een interessant boek, de favoriete cd van je ex-lief, de handtas die je kreeg maar stiekem niet zo mooi vindt,...

Het weggeven van spullen is een eenvoudige manier om te consuminderen in plaats van te consumeren. Dat is voordelig, maar ook goed voor een duurzame toekomst met een kleinere afvalberg.

Geef je spullen weg via een #geefkast

Een geefkast is een eenvoudige manier om je spullen weg te geven. Een geefkast is een kast, rek of tafel die je op een zichtbare plek in je bedrijf, organisatie, buurt,... zet. Iedereen kan vrij iets in de kast plaatsen of meenemen. En wat zet je dan in zo'n kast? Een uitgelezen boek, een te klein kinderjasje, een dvd,... Kort samengevat: spullen die je zelf nooit gebruikt.

Gratis opstartpakket: installeer een geefkast

Wil je zelf een geefkast installeren? Netwerk Bewust Verbruiken voorziet een gratis opstarthandleiding. Lees hier hoe je eenvoudig een geefkast installeert in jouw organisatie, bedrijf, buurt,... Stuur een foto van jouw kast naar info@bewustverbruiken.be en win!


Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.

Wordt minimaliseren jouw goeie voornemen in 2017?

Er zijn geen toverformules, wel een simpele vraag: wat maakt mij gelukkig?

Wegdoen en loslaten is meer tijd krijgen, minder geld uitgeven, meer vrijheid voelen en minder zorgen en minder stress ervaren. Stress vermijden bij je thuis, op het werk en in je hoofd draagt bij tot een gelukkiger leven. Rust en ruimte creëren door te organiseren en te minimaliseren is hierbij een hulp, en draagt bij tot meer geestelijke gezondheid.

In deze interactieve sessie 'Start to organise' denken de deelnemers na over hun eigen situatie en de noodzaak van al het materiële in het leven (goederen, geld, kledij …). Er worden tips aangereikt om efficiënt op te ruimen, nieuwe dingen aan te schaffen, orde op zaken te stellen en rust te brengen in de chaos.

Vanaf januari 2017 gaat deze workshop door in verschillende Femmagroepen gespreid over heel Vlaanderen en Brussel.  Misschien is er al eentje in jouw buurt gepland?

Start to organise in jouw buurt

 

Reageer