De smaak van de zomer - verrassende watermeloen

{$items.title}

Nog voor de grote vakantieuittocht begon, vroeg ik mijn collega's wat hun favoriete zomerreceptje was.  Zo kon ik jou voorzien van wat extra kookinspiratie!

Het favoriete receptje van Eva is op én top zomers.  Voor een mooie nazomerdag of gewoon om het vakantiegevoel wat langer vast te houden.

Hier mijn favoriete zomerrecept. Het is van Nigella Lawson, uit haar boek ‘Voor altijd zomer’, p. 67. Een heerlijke vrouw (van haar beschrijvingen krijg ik sowieso meteen zin) en een heerlijk boek.

Wat me er zo aan aanspreekt is
- de verrassende combinatie van ingrediënten
- dat dit 100% zomerkost is
- en heel snel klaar voor een pufhete zomerdag.
Er komt geen vuur, dus geen extra warmte aan te pas.

Dit heb je nodig:

  • 1 kleine rode ui
  • 2 tot 4 limoenen, afhankelijk van hoe sappig ze zijn.
  • 1,5 kg sappige watermeloen
  • 250 g feta
  • Een bosje verse bladpeterselie
  • Een bosje verse munt
  • Een paar lepels olijfolie
  • 100 g ontpitte olijven
  • Zwarte peper

Zo ga je te werk:

  1. Je pelt en halveert de ui en snijdt hem in flinterdunne halve maantjes.
  2. Die laat je trekken in een kommetje limoensap om te heerlijk roze te kleuren en zachter van smaak te maken.
  3. Je verwijdert de schil en de pitjes van de watermeloen en snijdt hem in driehoekjes van ongeveer 4 cm beenlengte.
  4. Je snijdt de feta in ongeveer even grote stukken.
  5. Je gooit beide bijeen in een grote kom.
  6. Je hakt de munt fijn en voegt die toe. 
  7. Je trekt de blaadjes van de bladpeterselie en voegt die toe.
  8. Dan kieper je de rozige ajuin en het sap over de salade.
  9. Je druppelt er een paar eetlepels olijfolie over.
  10. Je voegt de olijven toe.
  11. Dan meng je alle ingrediënten goed.
  12. En dan een flinke draai zwarte peper.

Met de woorden van Nigella: ‘De smaak van de zon in Tel Aviv!’

Smakelijk!

Reageer